Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Πυροφυλάκιο στην Περάνθη: η Δημοτική Αρχή ικανοποιεί αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

13 Ιουνίου 2023

Δυναμώνει η «αντιπυρική μηχανή» του Δήμου: πυροφυλάκιο, υδροφόρες, αντιπυρικές ζώνες, εθελοντικές ομάδες, μηχανήματα έργου, δεξαμενές νερού στο λόφο Περάνθης, διανοίξεις δρόμων για την αμεσότερη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, αποψιλώσεις αγροτικών δρόμων και οικισμών.

Το πυροφυλάκιο στο λόφο Περάνθης, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παντελή Κωλέτσο, τον Διοικητή της Π.Υ Άρτας Αντώνη Θεοχάρη και τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Τζελέπη.

Η δημιουργία του πυροφυλακίου ήταν ένα αίτημα της Π.Υ Άρτας, το οποίο και υλοποίησε η Δημοτική Αρχή, για την επόπτευση/επιτήρηση, με σκοπό την έγκαιρη διαπίστωση έναρξης πυρκαγιάς.

Η προστασία του δασικού πλούτου της Άρτας, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για τη ζωή μας στην πόλη και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί για να συνδράμει στην προστασία του. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία για δημιουργία Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης των Δασών του Νομού Άρτας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή και υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Η κίνηση αυτή, έρχεται ως συνέχεια της προσωπικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη, για συνεργασία με το ΣΠΑΥ, τον αντίστοιχο σύνδεσμο του Υμηττού.

Η λειτουργία του Πυροφυλακίου και η βοήθεια των πολιτών

Ωστόσο, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο, είναι απολύτως απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών στην περίπτωση που δουν οτιδήποτε ύποπτο. Όπως σημείωσε και ο Χρήστος Τσιρογιάννης: «Η επόπτευση στο πυροφυλάκιο θα είναι σταθερή, σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είτε από τους πυροσβέστες, είτε από την ομάδα την εθελοντική του Δήμου ή υπαλλήλων του Δήμου, έτσι ώστε να βλέπουμε τι γίνεται στην πόλη και στο Κάμπο της Άρτας. Όμως, για οτιδήποτε ύποπτο βλέπουμε  καλούμε άμεσα το 199».

Ενώ από τη πλευρά του o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Κωλέτσος αναφέρθηκε στην «αντιπυρική μηχανή» του Δήμου, κάνοντας λόγο για: «νέα υδροφόρα, μηχανήματα έργου, δεξαμενές νερού στο λόφο Περάνθης, διανοίξεις δρόμων, αντιπυρικές ζώνες για την αμεσότερη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, αποψιλώσεις αγροτικών δρόμων και οικισμών. Και όλα αυτά μαζί με τους εθελοντές, την Πολιτική Προστασία και τους υπαλλήλους του Δήμου, μας κάνουν να αισιοδοξούμε σ’ ένα ήσυχο καλοκαίρι».

Τέλος σε δήλωση του ο Διοικητής της Π.Υ Άρτας κ. Αντώνης Θεοχάρης, ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για την κατασκευή του πυροφυλακίου και την άψογη συνεργασία, η οποία είναι σε βάθος ετών. Ενώ με όλους τους φορείς στην Π.Υ Άρτας βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα.