Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το έτος 2022

28 Δεκεμβρίου 2021

Κοινωνικές παροχές και απαλλαγές στα δημοτικά τέλη.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το έτος 2022 κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο προϋπολογισμός του 2022, ουσιαστικά ολοκληρώνει το σύνολο των δράσεων του Δήμου Αρταίων για το οικονομικό έτος 2022. Ένας προϋπολογισμός που διεκδικεί έσοδα για την Άρτα παρά τα μειωμένα έσοδα των Δήμων την πανδημία, βάζει σε τάξη στα οικονομικά, μειώνει τις δαπάνες, αυξάνοντας το πλεόνασμα του Δήμου και επιστρέφοντας το με έργα και υπηρεσίες στους πολίτες.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε με μήνα αναφοράς τον Σεπτέμβριο του 2021, ισοσκελισμένος και στηρίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα και ανέρχεται σε 59.912.951,51 ευρώ, ενώ είναι και κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου αυξημένος με βάση τον περσινό, από τις νέες χρηματοδοτήσεις έργων.

Δήλωση Αντιδημάρχου Οικονομικών:

«Σχεδιάσαμε και καταρτίσαμε έναν υλοποιήσιμο, ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο και σύννομο προϋπολογισμό, με σαφή στόχευση και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ένας προϋπολογισμός που θέτει στόχους, βάζει προτεραιότητες και o οποίος εδράζεται σε πέντε βασικούς άξονες: αναπτυξιακά έργα, κοινωνική μέριμνα, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη τουρισμού και φυσικά προσοχή στην καθημερινότητα. Προφανώς, μας δημιουργεί πολλές δυσκολίες το γεγονός ότι οι πόροι προς την Αυτοδιοίκηση είναι μειωμένοι και, ταυτόχρονα, είναι αυξημένες οι ανάγκες μας εξαιτίας της πανδημίας».

Τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη:

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος: «Όλο το διάστημα της πανδημίας, δεν μειώσαμε τις παροχές μας προς τους δημότες μας, ούτε στην ποιότητα ούτε στην ποσότητα, ενώ τα δημοτικά μας τέλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραμένουν σταθερά για όλα τα νοικοκυριά. Για το 2022 προχωρήσαμε στην απαλλαγή όλων των ευπαθών ομάδων από την καταβολή τους κατά 30% – 100%, την μείωση κατά 30% των τελών της Δημοτικής Αγοράς, ενώ αφαιρούνται και τα τέλη χρήσης όσο αναφορά την σκίαση των καταστημάτων εστίασης».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος επεφύλαξε θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χριστόφορο Σιαφάκα και τον προκάτοχο του Νίκο Λιόντο, την Διευθύντρια Οικονομικών κα. Βασιλική Κίτσιου, τον Προϊστάμενο Λογιστηρίου κ. Απόστολο Ζώη, όσο και όλους τους Υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την απαιτητική δουλειά που έκαναν.

Η αξιολόγηση του προϋπολογισμού:

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός έχει αξιολογηθεί κι έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, δίχως να δεχτεί καμία παρατήρηση και διόρθωση.