Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το 2019

13 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ιδιαίτερη βαρύτητα σε αναπτυξιακά έργα, καθημερινότητα, κοινωνική μέριμνα, πρωτογενή τομέα και τουρισμό»

 

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους πέντε βασικούς άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και παρά το για μια ακόμη χρονιά πολύ σφιχτό οικονομικό πλαίσιο που επιβάλλεται, θα πορευθεί και το 2019 ο Δήμος Αρταίων. Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα να ανέρχονται σε 35.336.728,20 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισήγησή του επεσήμανε το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, αλλά υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αρτινών και την χάραξη αναπτυξιακής προοπτικής στην Άρτα.

 

«Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος και μέσα από αυτόν αποτυπώνουμε το πρόγραμμά μας το οποίο εδράζεται σε πέντε βασικούς άξονες, οι οποίοι είναι: αναπτυξιακά έργα, κοινωνική μέριμνα, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη τουρισμού και φυσικά η καθημερινότητα. Προφανώς μας δημιουργεί πολλές δυσκολίες το γεγονός ότι από το 2010 έχουν μειωθεί οι πόροι κατά 70% από το Κράτος, αλλά πρέπει, μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση, να χαράξουμε και αναπτυξιακή πολιτική για την Άρτα και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα για τους συμπολίτες μας, να ενισχύσουμε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και να προωθήσουμε και να αναπτύξουμε τουριστικά ακόμη περισσότερο την περιοχή και τον πρωτογενή τομέα ενισχύοντας την τοπική μας οικονομία. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται γιατί από τη μια νοικοκυρέψαμε το Δήμο μειώνοντας τις περιττές δαπάνες και από την άλλη εξασφαλίσαμε από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα 35εκ. ευρώ για έργα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, ο οποίος ενώ συνεχάρη τόσο τις οικονομικές υπηρεσίες για την δουλειά που έκαναν, όσο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χριστόφορο Σιαφάκα.

 

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2019 εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο για τα οικονομικά των ΟΤΑ χωρίς καμία παρατήρηση, ενώ φέτος η ετήσια πίστωση για έργα ανέρχεται σε 10 εκ. ευρώ, όταν το 2014 η πίστωση αυτή ήταν 3 εκ. ευρώ.