Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ψεκασμοί για καταπολέμηση κουνουπιών, τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων σε όλο το Δήμο Αρταίων

20 Ιουλίου 2018

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, τρωκτικών και λοιπών επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια και αυλές εντός των διοικητικών ορίων του.

 

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει 6 κύκλους επίγειων ψεκασμών με συνολικό προϋπολογισμό 14.500 ευρώ:

 

  • Σε φρεάτια ομβρίων των οδών της πόλης της Άρτας
  • Στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών
  • Σε εγκαταλελειμμένα κτίρια
  • Στους Αγίους Αναργύρους, στην παραποτάμια ζώνη, από το παραποτάμιο πάρκο ως τη Γέφυρα Άρτας.
  • Σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες

 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα ψεκασμών για την εφαρμογή μυοκτονίας και απεντόμωσης από τη ΔΕΥΑ Άρτας. Η εφαρμογή γίνεται σε 1.200 φρεάτια του δικτύου ακαθάρτων και σε 700 σχάρες ομβρίων υδάτων στον αστικό ιστό της πόλης και ειδικότερα σε τομείς με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η σύμβαση προβλέπει την εφαρμογή της μυοκτονίας σε δύο πλήρεις φάσεις και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 8.300 ευρώ.

 

Τέλος, το πρόγραμμα καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς σε όλα τα σχολικά κτίρια και τους αύλειους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, από μία φορά, καθώς επίσης και καταπολέμηση ψύλλων σε κοινόχρηστους χώρους και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

«Συνεχίζουμε και φέτος τους ψεκασμούς σε όλο το Δήμο μας, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια για όλους τους συμπολίτες μας. Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και ολοκληρώνεται σε όλο το Δήμο. Παραμένουμε δίπλα στους συμπολίτες μας και η πόρτα μας είναι ανοικτή σε οτιδήποτε τους απασχολεί και για αυτό το θέμα. Φυσικά επιζητούμε τη συνεργασία, καθώς το πρόβλημα της εμφάνισης, ιδιαίτερα τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων είναι διαρκές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης.