Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Προχωρά η τουριστική προβολή της Άρτας

01 Δεκεμβρίου 2022

Στο Δημαρχείο τα μέλη της επιτροπής τουριστικής προβολής για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Βήμα βήμα προχωρά η προσπάθεια του Δήμου Αρταίων να ανασυντάξει τις τουριστικές δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να συνδράμει και αυτός στο μέτρο που του αναλογεί στην τουριστική προβολή της Άρτας.

Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου αλλά και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διασκέδασης και Εστίασης Άρτας Γιώργος Γκανιάτσας, η Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ» Γεωργία Πατέντα, ο ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού Γραφείου κ. Μούτσιος, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Άρτας υπεύθυνος για θέματα τουριστικής προβολής, κ. Κοσσυβάκης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Άρτης, ο δικηγόρος, γραφολόγος Θεοχάρης Βαδιβούλης, ο εκπρόσωπος εταιρείας ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων κ. Παππάς, ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Ντίνος Χαραλάμπους και εκπρόσωπος του ξενοδοχείου της Άρτας, Κρόνος κ. Καλιαρντάς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις του εξειδικευμένου γραφείου συμβούλων που «προσέλαβε» ο Δήμος για τον σκοπό αυτό.

Παρόντες φυσικά ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος και ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας.

Κατά την παρουσίαση, οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό που υπάρχει για το 2023, εστιάζοντας σ’ ένα νέο περιεχόμενο, μια νέα προσέγγιση που δεν θα αφήνει απ’ έξω κανένα από τα συγκριτικά -υλικά και άυλα- πλεονεκτήματα της περιοχής.

Κοινή ήταν η πεποίθηση, ότι η τουριστική ανάπτυξη της Άρτας δεν είναι μονοθεματική υπόθεση ή υπόθεση ενός φορέα, αλλά απαιτείται συστράτευση από πολλούς. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Δημάρχου: «Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε στο μέτρο που μας αναλογεί. Παίρνουμε συμβούλους, ομορφαίνουμε την εικόνα της πόλης, δημιουργούμε υποδομές, στηρίζουμε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, χρηματοδοτούμε την παρουσία της Άρτας σε τουριστικά και πολιτιστικά φόρα, στηρίζουμε υλικά αλλά και με χρήματα αθλητικές και γαστρονομικές διοργανώσεις, αναδεικνύουμε το θρησκευτικό και ιστορικό κάλλος της πόλης μας. Όμως, χρειάζονται και άλλα – από τους Βουλευτές, από την Περιφέρεια, από τον ΕΟΤ, από τους ιδιώτες, κλπ. Είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε».