Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Πλούσιο το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την καθαρά Δευτέρα σε όλο το Δήμο Αρταίων

17 Φεβρουαρίου 2020

Μια σειρά πλούσιων δράσεων έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής εν όψει των Αποκριών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Άρτα μετατρέπεται σε μια μεγάλη παρέα, με εκδηλώσεις τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

« Οι Απόκριες είναι εδώ για να μας θυμίσουν ότι με κέφι, χορό, παραδοσιακά έθιμα αλλά και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, η καθημερινότητά μας μπορεί να γεμίσει χαρά και ξεγνοιασιά. Ο Δήμος μας, όπως πάντα έτσι και φέτος δίνει το παρόν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, κάθε χρονιά με περισσότερες ιδέες αλλά πάντα με την ίδια σκέψη, ότι η πόλη μας αξίζει πολλά όλες τις εποχές του χρόνου. Παρόντες φυσικά και οι Σύλλογοι της πόλης μας, έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν με το κέφι και την ζωντάνια τους οποίους ως Δήμος Αρταίων ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη χρονιά. Παρόντες οι ταχυδακτυλουργοί και οι κλόουν για τους μικρούς καρναβαλιστές,  παρούσες και οι γυναίκες πως αλλιώς άλλωστε,  αλλά και οι μαθητές που ξέρουν να “πιάνουν” το αποτύπωμα της εποχής όπως κανείς άλλος. Παρούσα και η Χριστίνα Σάλτη με την συναυλία της μετά το πέρας της Καρναβαλικής  παρέλασης.

Καθαρό και περιποιημένο το Παρaλίμνιο Πάρκο για τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Ελάτε, λοιπόν, να χαρούμε και να γλεντήσουμε όλοι μαζί στην αποκριάτικη Άρτα. Γιατί η Άρτα μας αξίζει και τις Απόκριες » αναφέρει  σε δήλωσή  του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου και έχει ως εξής:

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά, το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας. Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης θα ακολουθήσει «Σοκολατοπόλεμος» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στις 21:00 μ.μ συναυλία με την Χριστίνα Σάλτη.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 10:45 θα ξεκινήσει η Μαθητική Καρναβαλική παρέλαση στον Πεζόδρομο της Σκουφά με Bubble Show & τριώροφο ξυλοπόδαρο.

Στις 12:00 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ένα εντυπωσιακό Magic Show με τον Μάγο TΖΟΡΤΖΙΟ “ILLUSIONS”.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα αναβιώσει των έθιμο των «Μπαντίδων» από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο Σκουφάς», στον Πεζόδρομο της Σκουφά –πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου  στις 11:00 το πρωί θα αναβιώσουν τα «Γαϊτανάκια Πολιτιστικών Συλλόγων» στον Πεζόδρομο της Σκουφά.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου από τις 11:00 – 13:00 Μαγική Παράσταση με τον ΜΑΓΟ ΚΑΠΕΛΑ πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στις 12:15 θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, με Αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Την Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου από τις 10:30 θα διεξαχθούν τα Παραδοσιακά Κούλουμα  από τον Δήμο Αρταίων στο Παραλίμνιο πάρκο (απέναντι από την πλατεία Ζέρβα).

 

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν Γαϊτανάκια και άλλα αποκριάτικα δρώμενα, ως εξής:

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «το Γαϊτανάκι» στις 10:00 π.μ και στις 18:00 μ.μ

Στην Πλατεία της Γαβριάς από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαβριάς «Οδυσσέας» στις 10:00 π.μ .

Στις εργατικές κατοικίες Άρτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών «Άγιος» Παντελεήμων στις 12:00 π.μ.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι», στις 18:00 μ.μ (Παιδικά τμήματα).

Στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίων Αναργύρων, στις 17:00 μ.μ.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στην πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι» στις 10:00 π.μ και στις 18:00 μ.μ.

Στην πλατεία Πολυδρόσου στις 19:00 « Τζαμάλα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυδρόσου «ο Άγιος Αθανάσιος».

 

Τέλος, τα Κούλουμα θα εορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις εξής περιοχές του Δήμου από τις 11:00 π.μ:

Στο Δημοτικό Σχολείο Απομέρου  από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Απόμερου.

Στην Πλατεία Ροδαυγής από την Τοπική Κοινότητα και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ροδαυγής.

Στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας.

Στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μύτικα «Ο Πρωταγόρας» .

Στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λιμίνη από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Λιμίνης «Άγιος Νικόλαος».

Στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολύδροσου «Άγιος Αθανάσιος».

Στον αύλειο χώρο Αγίων Αποστόλων Δρυώνα Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Δρυώνας Κορφοβουνίου «Οι Άγιοι Απόστολοι».

Στο Δημοτικό Σχολείου Ελάτου Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Κορφοβουνίου «O Αη – Γιώργης».