Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Πλούσια με έργα σε κάθε τομέα η διετία 2020-2021 από τον Δήμο Αρταίων: Έργα που απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, στην πόλη και τα χωριά της Άρτας

22 Ιουλίου 2021

Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2020-2021, πραγματοποιήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων, και φυσικά στου Δημάρχου, έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου που έχει ήδη γίνει, με έμφαση στους πέντε μεγάλους άξονες στρατηγικής, δηλαδή στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, την κοινωνική μέριμνα, την καθημερινότητα, τον πρωτογενή τομέα και την τουριστική ανάπτυξη.

Αυτονόητα, το έργο αυτό αξιολογείται και μέσα από το πρίσμα των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, στην οποία ο Δήμος απέδειξε τα αντανακλαστικά του αλλά και τη διαχειριστική του ικανότητα.

O Δήμαρχος, στην έναρξη της ομιλίας του, ευχαρίστησε όλους τους Αντιδημάρχους για την καλή δουλειά και το έργο που προσέφεραν στον Δήμο το πρώτο έτος της νέας τους θητείας, ευχαρίστησε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία.

Σημεία τοποθέτησης Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη:

«Σήμερα οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις, έχουν υλοποιηθεί σε βαθμό που ξεπερνά το 95%, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και έργα που δεν εμπεριέχονταν στο πρόγραμμά μας. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει πολλά. Η προγραμματισμένη, σκληρή και επίπονη δουλειά αποδίδει. Και όλα αυτά, με πυξίδα τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της συλλογικότητας. Πρόκειται για ένα έργο που μιλά από μόνο του και απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες μας, στην πόλη και τα χωριά της Άρτας».

Σημεία δηλώσεων Αντιδημάρχων: 

  • Στην διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την επέκταση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για πρώτη φορά σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας, στη διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, στην χωροθέτηση σταβλικών εγκαταστάσεων και στην άρδευση αγροτικών εκτάσεων αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πρασίνου Αγροτικής Ανάπτυξης, Παντελής Κωλέτσος.
  • Όσον αφορά στα οικονομικά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Λιόντος, έκανε λόγο για έναν νοικοκυρεμένο Δήμο με ορθή οικονομική διαχείριση αλλά και στις ενέργειες για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Αναφέρθηκε επίσης και στην διατήρηση ανταποδοτικών τελών στα επίπεδα των προηγούμενων ετών και παροχή μειώσεων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε κατηγορίες δημοτών που επλήγησαν από την πανδημία.
  • Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Προστασίας και Ανάπτυξης του Αμβρακικού Κόλπου, Κωνσταντίνος Μάρος, αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των κλειστών περιπτέρων, στην αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Άρτας, για την ανανέωση αδειών παραγωγών & επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός της Δημοτικής Αγοράς  και την αφαίρεση παράνομων ιδιωτικών διαφημιστικών πινακίδων.
  • Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Γιώργος Μπουκουβάλας, αναφέρθηκε  στον ευπρεπισμό του χώρου αμαξοστασίου, στην παραλαβή νέου απορριμματοφόρου και δρομολόγηση για αγορά έξι νέων οχημάτων καθαριότητας εντός του έτους 2021 και στις παρεμβάσεις καθαρισμών μεγάλης κλίμακας, όπως Κάστρο Άρτας όπου απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες αντικειμένων.
  • Στις υποβολές νέων προτάσεων για χρηματοδότηση, στις εγκρίσεις προτάσεων που έχουν υποβληθεί, στην εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος Πανέτας. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τις «Δράσεις για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων στο Δήμο Αρταίων», στην δημιουργία «Πράσινου Σημείου του Δήμου Αρταίων», στην ωρίμανση έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, στην Πολιτική Προστασία και στη διαχείριση του Κορωνοϊού.
  • Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Χριστόφορος Σιαφάκας, αναφέρθηκε στο έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου, στο ΚΕΠ Υγείας και  τις δράσεις του Δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς στην αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας, Δημήτρης Σφήκας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των υποδομών με μεγάλα έργα πνοής αλλά και τα έργα καθημερινότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
  • Για τις ενέργειες ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή της Άρτας, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στάθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, Κώστας Χαρακλιάς, αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις που έχουν καταστεί θεσμός για τον Δήμο Αρταίων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, πως η διετία 2020-20221 υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική για τη Δημοτική Αρχή. Η υλοποίηση έργων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αποτέλεσαν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος, «Η Δημοτική μας Αρχή θα επιμείνει με τον ίδιο ζήλο για την  υλοποίηση δράσεων και έργων που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους».