Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 10η Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου

15 Οκτωβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού»

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 10η Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου στη Ροδαυγή Άρτας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή» και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής, τους «φίλους του Άμμου» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιστιανών.

 

Στην εκδήλωση υπολογίζεται ότι παρέστησαν σχεδόν 5.000 επισκέπτες από την Άρτα, όμορες περιοχές, καθώς και όλη τη χώρα (έγιναν εκδρομές με πάνω από 15 λεωφορεία) αναδεικνύοντας την σημασία της εκδήλωσης, αλλά και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων, του τσίπουρου και του κάστανου.

 

«Τα τοπικά προϊόντα και η παράδοση είναι δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα, στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ως Δημοτική Αρχή. Η Άρτα μπορεί να είναι γνωστή και περήφανη για τα προϊόντα του κάμπου, αλλά είναι εξίσου περήφανη και μπορεί να γίνει ακόμη πιο γνωστή για το άριστης ποιότητας κάστανο, το τσίπουρο και τις πανέμορφες ορεινές και ημιορεινές της περιοχές, όπως η Ροδαυγή, τα Πιστιανά, η Σκούπα, η Φανερωμένη και η Δαφνωτή. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, με τις απαραίτητες υποδομές, σε αυτές τις περιοχές και θέλουμε οι νέοι μας να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της καστανιάς, καθώς μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Παράλληλα, βέβαια, στοχεύουμε σε τουρισμό όλο το χρόνο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη υποδομών στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας. Η σημερινή αθρόα προσέλευση επισκεπτών μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον τόπο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο με την διοργάνωση του «Δρόμου του Κάστανου»,  που στόχο είχε, μεταξύ άλλων, να δώσει την ευκαιρία στον περιπατητή   να ανακαλύψει την περιοχή μέσα από διαδρομές με καστανιές.

 

Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.