Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

«Πλημμύρισαν» οι πλαγιές της Ροδαυγής από κόσμο το τριήμερο των εκδηλώσεων

10 Οκτωβρίου 2022

Δυναμική επιστροφή της Γιορτής Κάστανου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, στη πανέμορφη ορεινή Ροδαυγή, η 12η Γιορτή Κάστανου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή». Ιδιαίτερα σημαντική και η συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής και τον Σύλλογο «Φίλοι του Άμμου», τους οποίους η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά.

Στην εκδήλωση υπολογίζεται ότι παρέστησαν περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες από την Άρτα και τις γύρω περιοχές, την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας την σημασία της εκδήλωσης, αλλά και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων, του τσίπουρου και του κάστανου.

Τα έργα στην Ροδαυγή

Για μια αναδυόμενη τουριστική περιοχή που εξοπλίζεται με υποδομές, μίλησε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος:

«Τα τοπικά μας προϊόντα και η παράδοση μας είναι δύο στοιχεία στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ως Δημοτική Αρχή. Η Άρτα είναι γνωστή και περήφανη για τα προϊόντα της αλλά και για το άριστης ποιότητας κάστανο της Ροδαυγής και των Πιστιανών. Η Ροδαυγή είναι ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός με εξαιρετικές υποδομές, και εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε ακόμη περισσότερες: η ολοκλήρωση της πλατείας του χωριού, τα γήπεδα 5×5, το γήπεδο τένις είναι μερικές απ’ αυτές.

Παράλληλα, προχωράμε στην σήμανση των μονοπατιών γιατί ξέρω πόσο ελκυστικός είναι ο περιπατητικός τουρισμός για τους συμπολίτες αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας».