Τσιρογιάννης Χρήστος
image person
Τηλέφωνο: 26813 62201 Fax: 26813 62253 Email: dimos@arta.gr

Βιογραφικό

 

Γεννήθηκε το 1975 στη Φιλοθέη Άρτας, καταγόμενος από αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη και πατέρας δυο αγοριών. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).


Επαγγελματική Σταδιοδρομία:
Δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, ως Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση της Άρτας, καθώς και ως Εργαστηριακός και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (νυν Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Έχει διατελέσει Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης καθώς και Διευθυντής στην Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας. Στη συνεχεία θήτευσε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε θέματα αναπτυξιακού Προγραμματισμού.


Πολιτική Σταδιοδρομία:
Η αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας, γίνεται το 2010 όταν εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομός Άρτας στις εκλογές του 2010. Λίγα χρόνια μετά, το 2014, κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και εκλέγεται Δήμαρχος Αρταίων. Με το έργο της δημοτικής του αρχής, επιβραβεύεται εκ νέου από τους συμπολίτες του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ως Δήμαρχος Αρταίων.Σήμερα, είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε), στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου (Φ.Ο.Δ.Σ.Α), πιστεύοντας σταθερά, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης του πολίτη.