Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παρουσίαση Αρχιτεκτονικών Προτάσεων και Βραβείων για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (open mall)

15 Δεκεμβρίου 2020

Ένα έργο που θα στηρίξει τα εμπορικά μας καταστήματα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, παρουσιάσθηκαν χθες Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, οι Αρχιτεκτονικές Προτάσεις και τα Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Αρταίων (Open Mall).

Είχε προηγηθεί ανοικτός Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για την διασφάλιση της διαφάνειας αλλά και για την κατάθεση προτάσεων από σημαντικά αρχιτεκτονικά σχήματα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν διαδικτυακά οι μελετητές, οι οποίοι και παρουσίασαν τις προτάσεις που προκρίθηκαν για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (open mall)».

Παρόντες, πάντα διαδικτυακά, ήταν και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, (ορίστηκαν με βάση την νομοθεσία), οι οποίοι είναι διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, όπου και σημείωσαν την πολύ καλή δουλειά των μελετητών και την δυσκολία στην επιλογή των καλύτερων προτάσεων.

Η Κριτική Επιτροπή έκρινε πως η πρόταση που προηγήθηκε στην αξιολόγηση και κέρδισε το 2ο βραβείο, είναι το μελετητικό γραφείο: Κωνσταντίνος Πετράκος, Μιχαήλ Παπαβαρνάβα, Κωνσταντίνα Λάμπρου, Πελαγία Σπυριδωνίδου. Δύο βραβεία στην τρίτη θέση κέρδισαν το μελετητικό γραφείο της Χριστίνας Παπαδημητρίου και το μελετητικό γραφείο των: Χρυσάνθη Μπουραζά, Βασιλική Μαντέλου, Ευστάθιος Χλιαουτάκης, Δήμητρα Ραχμανίδου.

Η τελική μελέτη εφαρμογής θα συνταχθεί από το μελετητικό σχήμα της πρότασης που έλαβε το δεύτερο βραβείο, αλλά όμως θα έχει στοιχεία και από τις άλλες δυο μελέτες που πήραν την τρίτη θέση.

Έτσι, η τελική πρόταση θα αποτελεί έναν δυναμικό συνδυασμό και των τριών προτάσεων, ώστε, η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις που έθεσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων στον Διαγωνισμό.

Για το θέμα του Open Mall, τοποθετήθηκε κατά την συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Πρόκειται για προτάσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία εγνωσμένου κύρους και είμαι αισιόδοξος ότι θα παραδώσουμε ένα εμπορικό κέντρο απόλυτα ενταγμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Και οι τρεις προτάσεις για εμένα είναι εξίσου καλές και ισότιμες και πρέπει να πάρουμε τα καλά στοιχεία από όλες και να δουλέψουμε ως ομάδα, ώστε να προσφέρουμε και να παραδώσουμε ένα αναβαθμισμένο εμπορικό κέντρο για τους δημότες μας. Θέλω να συγχαρώ πραγματικά και τα τρία μελετητικά γραφεία για τις προτάσεις που μας παρουσίασαν.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι το Open Mall, θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την εικόνα της περιοχής. Και αυτό γιατί, παράλληλα με το ανοικτό κέντρο θα υπάρχει και αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες led,  χρηματοδότηση την οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει μέσω προγράμματος, ενώ παράλληλα θα λυθεί οριστικά και το θέμα της παράνομης εισόδου οχημάτων στους πεζοδρόμους με την τοποθέτηση αυτόματων μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας εισόδου εξόδου.

Η πρόταση που διακρίθηκε δεν θα είναι η τελική, θα προκύψουν αλλαγές και προσθήκες, θα δώσουμε  ιδιαίτερη  βαρύτητα στο υγρό στοιχείο (σιντριβάνια) και ύστερα θα την ξαναπαρουσιάσουμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Αυτά τα μεγάλα και οραματικά έργα γίνονται για τους Δημότες μας, για τους επαγγελματίες και οφείλουμε να τους ενημερώνουμε για όσα τους αφορούν. Αυτό θα κάνουμε και στην περίπτωση του Open Mall».

Τέλος ο κ. Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου  και τα καταστήματα της Άρτας που είναι δίπλα σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Επίσης συνεχάρη και τα στελέχη του Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων για την εξαιρετική τους δουλειά.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν, επίσης, οι επικεφαλής των Παρατάξεων, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πανέτας, Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων και τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής.