Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παραδόθηκε από τη Δημοτική αρχή Τσιρογιάννη, ο Κυκλικός Κόμβος επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ιωαννίνων πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου

22 Δεκεμβρίου 2023

Παραδόθηκε επίσημα ο νέος Κυκλικός Κόμβου επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ιωαννίνων πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη. Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παντελής Κωλέτσος, η Διευθύντρια Τεχνιτών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια, η Διευθύντρια Πρασίνου Ελένη Τζίμα και οι εργολάβοι του έργου Κατέρος Χρήστος και Παναγιώτης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Περιφερειακή οδό, διότι στο σημείο που κατασκευάστηκε ο νέος κόμβος επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση και ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος για ατυχήματα, όποτε με το έργο αυτό δημιουργήθηκαν συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς.

«Αποδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο. Ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης. Ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το έργο περιλαμβάνει τον νέο κυκλικό κόμβο, νησίδες και νέες φυτεύσεις, ηλεκτροφωτισμό led, ανακατασκευή των πεζόδρομων και πεζοδρόμια, είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με χρηματοδότηση μέσα από το ΠΕΠ Ηπείρου.