Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παραχώρηση εκτάσεων από τη Μητρόπολη Νικοπόλεως –Πρεβέζης στο Δήμο Αρταίων για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε Ροδαυγή και Κεραμάτες

26 Ιουνίου 2018

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των Κεραματών, η κατασκευή πλατείας, οδεύει προς υλοποίηση, καθώς υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Δήμου Αρταίων και Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης (Ενορία Αγίας Τριάδας Κεραματών) για την παραχώρηση έκτασης που ανήκε στην Μητρόπολη, για την κατασκευή πλατείας δίπλα στην Εκκλησία του χωριού.

Η σύμβαση υπεγράφη από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον π. Ιωάννη Θήλυζα και είναι άνευ ανταλλάγματος, με χρονική διάρκεια 25 έτη. Η ανάπλαση του χώρου, με την κατασκευή της πλατείας, που θα αναβαθμίσει τις Κεραμάτες (μέχρι τώρα δεν υπάρχει πλατεία εκεί), θα υποβληθεί για ένταξη στο Leader, στην ανοικτή πρόσκληση που υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε υπογραφεί αντίστοιχη σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Δήμου Αρταίων και Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και για την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και παιδικής χαράς δίπλα στην πλατεία της Ροδαυγής, η οποία υπεβλήθη για χρηματοδότηση στο «Πράσινο Ταμείο» και εντάχθηκε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο για την άψογη συνεργασία και την ανταπόκριση στα αιτήματά μας, ώστε να διαμορφώσουμε κοινόχρηστους χώρους σε δύο περιοχές του Δήμου μας. Επρόκειτο για διαρκή και πάγια αιτήματα των συμπολιτών, που χάρη στη συνεργασία μας με την Μητρόπολη οδεύουν προς υλοποίηση. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρήματα από κάθε πηγή, με τελικό στόχο να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που θα αναβαθμίσουν την Άρτα και θα αλλάξουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.