Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

28 Μαρτίου 2024

Δίνεται λύση στο χρόνιο αίτημα του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – ΑΡΤΑ

Με ομόφωνη απόφαση, εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η πρόταση του «Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – ΑΡΤΑ» για τη δωρεάν παραχώρηση 171 στρεμμάτων Δημοτικής έκτασης, που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Γραμμενίτσας και αφορά στη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Σωματείου, στο οποίο η νέα Δημοτική Αρχή δίνει πλέον τη λύση.

Η εισήγηση έγινε από την Οικονομική Υπηρεσία και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Χαρά Σφαλτού, η οποία ανέλαβε τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής διαδικασίας.
Η παραχώρηση από πλευράς του Δήμου, αφορά στην ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει έναν χώρο για την ανάπτυξη μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η δημιουργία της εν λόγω πίστας, προσφέρει πληθώρα οφελών, τόσο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Προώθηση του Αθλητισμού: Η δημιουργία της πίστας θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές να εξασκούνται και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους σε ένα ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Αύξηση του Τουρισμού: Η ύπαρξη μιας προηγμένης πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες περιοχές, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Προώθηση της Ασφάλειας Οδήγησης: Η πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού παρέχει έναν χώρο όπου οι οδηγοί μπορούν να εξασκηθούν με ασφάλεια και να κατανοήσουν τους κανόνες του δρόμου.

Υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας: Η λειτουργία της πίστας θα προσφέρει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα συγκεντρώνουν και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας τόνισε ότι με αυτήν την παραχώρηση δημιουργούμε έναν χώρο όπου ο αθλητισμός, η αναψυχή και η τοπική κοινωνία συναντιούνται για το κοινό καλό.