Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παιδικές χαρές, τεχνικά έργα και ασφαλτοστρώσεις τα έργα σε Πολύδροσο, Κορφοβούνι, Φανερωμένη και Πλησιούς

21 Αυγούστου 2018

Σε Πολύδροσο, Κορφοβούνι, Φανερωμένη και  Πλησιούς συνεχίστηκε ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνομίλησε με τους συμπολίτες, ενώ αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέλυσε το σχεδιασμό του Δήμου, αλλά και την ατζέντα των βασικότερων θεμάτων που προγραμματίζονται για κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές, ενώ οι πολίτες, αφού ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της, εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Και στις τέσσερις περιοχές, μέχρι σήμερα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων, επισκευές των εγκαταστάσεων των κοιμητηρίων κ.α.

Στο Πολύδροσο έχει ήδη κατασκευαστεί παιδική χαρά, έχουν τοποθετηθεί νέοι σιδερένιοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού, έχουν γίνει συντηρήσεις στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό σχολείο και έχει γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το χωριό με την επαρχιακή οδό Άρτας-Σαλαώρας. Επίσης προγραμματίζονται έργα ασφαλτόστρωσης εσωτερικής οδοποιίας και διάφορα τεχνικά έργα.

Στο Κορφοβούνι έχουν επιλυθεί προβλήματα ύδρευσης του οικισμού με την αντικατάσταση του δικτύου, έγινε νέα παιδική χαρά, καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού και τεχνικά έργα, ενώ αυτό το διάστημα υλοποιείται η γεώτρηση στο γήπεδο και έχουν δημοπρατηθεί η διαπλάτυνση της εισόδου προς το χωριό καθώς και άλλα τεχνικά έργα.

Στην Φανερωμένη, μεταξύ άλλων, έχει δημιουργηθεί χώρος προσωρινής συγκέντρωσης ανεπιτήρητων βοοειδών, έχουν υλοποιηθεί διάφορα τεχνικά έργα  που έχουν αναβαθμίσει την καθημερινότητα των συμπολιτών. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας καθώς και εργασίες στο δρόμο που συνδέει τη Ροδαυγή με τη Φανερωμένη, όπου έχουν παρατηρηθεί καταπτώσεις.

Στους Πλησιούς έχουν γίνει συντηρήσεις στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και στη στέγη του, έχει δημιουργηθεί νέα παιδική χαρά, έχουν γίνει παρεμβάσεις ηλεκτροφωτισμού, τεχνικά έργα και καθαρισμοί, ενώ προγραμματίζονται ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.

 

Στις συναντήσεις παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γιώργος Λιλής, Δημήτρης Σφήκας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Πανέτας,  ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκος Λιόντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάγκας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων της κάθε περιοχής και συμπολίτες.