Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία από τον Δήμο Αρταίων

05 Απριλίου 2023

Ξεκινά η λειτουργία του πάρκου σκύλων στο παραποτάμιο πάρκο του Δήμου Αρταίων.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο, στις 4 Απριλίου, ο Δήμος Αρταίων πραγματοποίησε δράση με σκοπό την ενημέρωση για την ορθή συμπεριφορά απέναντι τόσο στα αδέσποτα ζώα, αλλά και στα κατοικίδια ζώα αλλά και τις ευθύνες που συνοδεύει η ιδιοκτησία τους.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, τα μέλη της επιτροπής του Δήμου για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, και συγκεκριμένα η Διευθύντρια Ανάπτυξης Μαρία Ανδρέου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Πάνου, τα μέλη Φιλοζωικής Οργάνωσης, Κατερίνα Λαμπράκη και η Ειρήνη Κοζάντου, και ο Δημοτικός Αστυνόμος Νίκος Μπίνας, ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τις αρχές της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, για το πώς και γιατί προκύπτουν τα αδέσποτα ζώα, λόγω των εγκαταλείψεων που οφείλεται στην έλλειψη συνείδησης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται στις αντίστοιχες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Για τον λόγο αυτό οι ενημερώσεις ξεκίνησαν από τα σχολεία, στα μικρά παιδιά, μιας και η συνειδητοποίηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των ζώων, αποτελεί θέμα παιδείας που πρέπει να διδάσκεται και να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ σταδιακά οι ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν και σε αλλά σχολεία του Δήμου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πολιτών στο Δημοτικό καταφύγιο, το οποίο ήταν επισκέψιμο μέχρι τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προαυλισμός των φιλοξενούμενων ζώων, στον ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό.

«Σκοπός των δράσεων είναι η συνειδητοποίηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς, η ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τις κυρώσεις των παραβάσεων όπως επιβάλλονται από την Ελληνική Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία, καθώς και η προώθηση των υιοθεσιών των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος κ. Κοτσαρίνης.