Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δεντροφύτευση από τον Δήμο Αρταίων στην Πλατεία Καραϊσκάκη

05 Ιουνίου 2020

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου “υιοθέτησαν ” τα δέντρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αρταίων πραγματοποίησε δεντροφύτευση μιας ελιάς, μιας πορτοκαλιάς και μίας λεμονιάς στην πλατεία Καραϊσκάκη, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και την προστασία του Περιβάλλοντος στους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, από την Διευθύντρια της Υπηρεσίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ.Τζίμα Ελένη, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν καπέλα και τσάντες ανακύκλωσης στους μικρούς μαθητές.

Παράλληλα, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου (followgreen), μοιράστηκαν φυλλάδια και κουπόνια επιβράβευσης εξαργύρωσης σε τοπικά καταστήματα, ενώ ο ήρωας της followgreen έπαιξε και διασκέδασε τα παιδιά.

« Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργή συμμετοχή μας. Η συμμετοχή όλων μας θα ενισχύσει την οικολογική συνείδηση, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

H πλατεία που σήμερα δενδροφυτεύσαμε και τα παιδιά των σχολείων υιοθέτησαν τα δέντρα, είναι μια πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί  προϋπολογισμού 220.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωσης  της πλατείας, δημιουργία παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και ανάδειξη του αγάλματος του αρτινού Πολεμιστή του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη. Ενώ το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε και θα υποβάλουμε στο ΕΣΠΑ πρόταση για να βάλουμε στην πόλη μας και τον καφέ κάδο ανακύκλωσης για τα οργανικά απόβλητα. Μέσα από τέτοιες δράσεις θέλουμε να ενισχύσουμε την πεποίθηση των νέων ότι η πόλη είναι ο καθένας μας και μπορούμε να την κάνουμε ακόμη καλύτερη από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις καθημερινότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.