Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22 Μαρτίου 2022

Κάθε σταγόνα μετράει.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού η σημερινή (22 Μαρτίου 2022) και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, υπενθυμίζει πως οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή θα απαιτήσει βασικές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα περιορισμένα αποθέματα της Γης σε νερό.

Αυτή σημαίνει ότι «κάθε σταγόνα μετράει» και με αυτή τη φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΥΑ Άρτας, έχει αναπτύξει ένα ευρύ έργο υλικοτεχνικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα, είτε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε ακόμη και με ίδιους πόρους, η ΔΕΥΑΑ είναι σίγουρο ότι προχωρά σε έργα και παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου.

Για να προστατευτεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, αυτό του νερού,  η ΔΕΥΑΑ, προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης όλου του Δήμου Αρταίων. Ένα σύστημα που επιτρέπει να εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και να προστατεύουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού μέσα από την παρακολούθηση τυχόν διαρροών αλλά και να επεμβαίνουμε εγκαίρως για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου ύδρευσης, εξοικονομώντας έτσι ανθρώπινους και χρηματικούς πόρους αλλά και εξυπηρετώντας πιο άμεσα τους δημότες. Υπενθυμίζεται πως, στην Τελετή Απονομής των Best City Awards 2022, όπου αναδείχθηκαν οι κορυφαίες πρακτικές Δήμων και Περιφερειών για τη χρονιά που πέρασε, το Online Σύστημα Παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ, απέσπασε το χάλκινο βραβείο μέσα σε μία πολύ απαιτητική περίοδο και μεταξύ προτάσεων άλλων Δήμων και Φορέων.

«Το νερό αποτελεί για όλους μας το βασικότερο και πιο πολύτιμο στοιχείο επιβίωσης. Στόχος της ΔΕΥΑΑ αλλά και εμένα προσωπικά με την ιδιότητα του Προέδρου της, είναι να προχωρούμε σε έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες και εκσυγχρονίζουν την λειτουργία της ΔΕΥΑΑ, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικό και καθαρό νερό σε όλους τους δημότες μας. Γιατί κάθε σταγόνα μετράει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης.