Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22 Μαρτίου 2023

Χρήστος Τσιρογιάννης από ΔΕΥΑΑ: «Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Παγκόσμια Ημέρα Νερού η σημερινή (22 Μαρτίου 2023), και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΑ.

Στην επίσκεψή του ο Δήμαρχος, συνομιλώντας με τον Διευθυντή Βασίλη Κρανιώτη και το προσωπικό της Επιχείρησης επανέλαβε την πάγια θέση του πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν πωλείται.

Όπως ενημέρωσε τους υπαλλήλους, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, τόσο ο Πρόεδρος κ. Παπαστεργίου, όσο και ο Πρόεδρος των ΔΕΥΑ κ. Μαρινάκης τόνισαν πως προτεραιότητα είναι η επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων των ΔΕΥΑ.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη νέα Ρυθμιστική Αρχή των υδάτων, μετά και τις διορθώσεις που συμφωνήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, είναι ξεκάθαρο πως το νομοσχέδιο δεν αφορά σε ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό, υπό Δημόσιο/Δημοτικό έλεγχο.

Με τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, διευθετήθηκαν θέματα που αφορούσαν σε πιθανές υποχρεωτικές συνενώσεις αλλά και στη διαπίστωση της διαχείρισης ικανότητας των ΔΕΥΑ.

Επίσης, έγινε σαφές από την πλευρά Δήμων και ΔΕΥΑ πως κάνεις δεν έχει αντίρρηση σε ελέγχους και εποπτεία σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Όμως τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από την ΕΔΕΥΑ αναφέρθηκαν και τα σοβαρότερα προβλήματα των ΔΕΥΑ, όπως η υποστελέχωση σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, αλλά και το ενεργειακό κόστος.

Ο κ. Τσιρογιάννης επανέλαβε το μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει η ΔΕΥΑΑ παρά τις αντιξοότητες και δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως η ΔΕΥΑ Άρτας, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα ευρύ έργο υλικοτεχνικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα είτε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε ακόμη και με ίδιους πόρους, προχωρώντας σε έργα και παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου, αλλά και επιβράβευση των δημοτών που κάνουν ορθολογική χρήση του νερού και ενίσχυση των κοινωνικών παροχών.

Όπως:

 • εγκατάσταση συστήματος  τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης όλου του Δήμου Αρταίων,
 • αντικατάσταση και αναβάθμιση του δικτύου στην Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου
 • βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην Παντάνασσα και στην Κοινότητα Γριμπόβου,
 • τοποθέτηση νέου αγωγού ύδρευσης 9 χλμ. στην περιοχή της Στρογγυλής,
 • αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Κορωνησία,
 • νέα γεώτρηση στην Ανέζα για παροχή νερού έως 100 κυβικά την ώρα,
 • νέα γεώτρηση για την κοινότητα της Καμπής,
 • νέα γεώτρηση για την υδροδότηση της Ροδαυγής,
 • κατασκευή δικτύου αποχέτευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης,
 • επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα, ενός πολύ σημαντικού εγγειοβελτιωτικού έργου για Βλαχέρνα και Γραμμενίτσα,
 • κατασκευή δικτύου όμβριων σε κεντρικά σημείο της πόλης, έργα τα οποία απέτρεψαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.