Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

«Ούτε μια λιγότερη»

07 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, διοργανώνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, εκδήλωση για την βία κατά των γυναικών «Ούτε μια λιγότερη».

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συμβουλευτικού  Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων, θεατρικών εργαστήριων και Αρτινών καλλιτεχνών.

Τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας προκαλούν διεθνή ανησυχία και προβληματισμό.

Θυμίζουμε ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, εδράζεται στην οδό Τζαβέλλα 24, τηλ. επικοινωνίας 2681077400 και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  • Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση.
  • Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου).
  • Νομική – συμβουλευτική πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης- καταγγελίας.
  • Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.
  • Ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα της εργασιακής συμβουλευτικής.