Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Οριστική λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων παλαιών ετών των καθαριστριών, με άμεση εφαρμογή στις 30 Νοεμβρίου

08 Νοεμβρίου 2022

Εκκρεμότητες από το 2010 καλείται ακόμη και σήμερα να καλύψει ο Δήμος.

Σε συνέχεια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής, που είχε ήδη ανακοινωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου, ρυθμίστηκε χθες και ο τρόπος καταβολής των δεδουλευμένων παλαιότερων ετών, για τις καθαρίστριες. Είχαν προηγηθεί τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Ειδικότερα, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η καταβολή σε τρεις (3) δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλετε μαζί με όλους τους τόκους.

Έτσι στις 30 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση, ποσού 53.000, ακολουθεί η δεύτερη δόση και το 1/3 του κεφαλαίου μέχρι τις 30 Απριλίου και η τρίτη δόση στις 30 Αυγούστου 2023.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χριστόφορος Σιαφάκας, στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Η πρόταση μας ήταν ίδια με την αρχική μας εισήγηση για το θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων. Ήταν μια παλαιά οφειλή πριν το 2010 που ο Δήμος μας μερίμνησε και τακτοποίησε δαπανώντας συνολικά  123.000 ευρώ, αποκλειστικά από δημοτικούς  πόρους».

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης,αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Οι καθαρίστριες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν αναφαίρετα δικαιώματα. Εμείς ούτε τα υποτιμάμε, ούτε κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε. Άλλοι είναι αυτοί που ενώ δημιούργησαν χρέη, σήμερα παριστάνουν ότι είναι στο πλευρό τους. Άλλοι είναι αυτοί που επί χρόνια δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουν οι καθαρίστριες. Έχει και λαϊκισμός τα όρια του.

Από εκεί και πέρα, όταν μια απόφαση φτάνει στο εφετείο είναι ο νόμος του κράτους που αποφασίζει τι θα γίνει και όχι του κάθε δήμαρχου. Είναι δικαίωμα αυτών των ανθρώπων και είναι υποχρέωση των Δήμων να πληρώσουν όσο παλιές και αν είναι οι οφειλές. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουμε βρει οφειλές ακόμη και από το 1998. Όμως θα βρούμε τον τρόπο να εξοφληθούν όλοι μέχρι το τέλος του έτους».