Ανακοινώσεις

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ορισμός Αντιδημάρχων – Προέδρων Νομικών Συμβούλων και Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αρταίων

04 Ιανουαρίου 2024

Τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους και προέδρους του Δήμου Αρταίων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, σε παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, στο Δημαρχείο της πόλης.

Σε κλίμα όμορφο και γεμάτο αισιοδοξία για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης του Δήμου, έγινε η παρουσίαση των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων και Προέδρων του Δήμου Αρταίων.

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση φάνηκε η καλή συνεργασία δημάρχου και των συνεργατών του και η θετική διάθεση για προσφορά και διαβεβαίωση ότι σε καιρούς που η τοπική κοινωνία αποζητά σημαντικές πρωτοβουλίες, η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δύσκολη καθημερινότητα.

Ο νέος δήμαρχος Αρταίων έδειξε, μέσα από την ομιλία του, την ευαίσθητη πλευρά και τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να κρατήσει το τιμόνι την διοίκησης, έτσι ώστε το κέντρο των αποφάσεων και ό,τι απορρέει από αυτό, να είναι ο πολίτης αυτού το τόπου. Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο μία «υπόσχεση» μεταξύ Δημάρχου και συνεργατών ότι κάθε δοθείσα ευκαιρία θα συμβάλει στην καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών με οποιονδήποτε τρόπο.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σιαφάκας καλωσόρισε τους συνεργάτες του για την επόμενη πενταετία, αναφέροντας:

«Σας καλωσορίζω σήμερα στην παρουσίαση των Αντιδημάρχων, καθώς και των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του Δήμου Αρταίων.

Με δυναμισμό, προγραμματισμό και σχεδιασμό, τιμιότητα και ακεραιότητα θα δουλέψουμε για όσα θέλουμε να αλλάξουμε και όσα θέλουμε να εξελίξουμε στην επόμενη πενταετία που ανοίγεται μπροστά μας.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, που κυριαρχεί η συναίσθηση του καθήκοντος τόσο για εμένα, όσο και για τους συνεργάτες μου.

Ξεκινάμε με σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά, όντας πάντα κοντά στους δημότες μας!

Όλοι Μαζί Υπεύθυνα! Στόχος μας πάντα να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Στόχος μας να υπηρετήσουμε με σεμνότητα, πίστη και υπακοή στους νόμους, με σεβασμό στη θέση που οι δημότες μας τοποθέτησαν με την ψήφο τους. Οι ονοματοδοσίες δεν είναι πράξεις συμβολικές, για εμάς αποτελούν κινήσεις ουσιαστικής σημασίας για μία πόλη που οφείλει να είναι σύγχρονη, συμμετοχική, λειτουργική, εξωστρεφής και φιλική προς τους κατοίκους της!

Σχεδιάσαμε τις Αντιδημαρχίες και τους τομείς ευθύνης των Εντεταλμένων Συμβούλων, ώστε να αντανακλούν τη νέα αντίληψη διοίκησης που πρεσβεύουμε ως νέα δημοτική αρχή».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ανακοίνωσε τα ονόματα των συνεργατών του και τις θέσεις που αναλαμβάνουν για την επόμενη πενταετία και έχουν ως εξής:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

(ΔΕ ΑΡΤΑΙΩΝ) – Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Ενέργειας

 • ΜΑΙΡΗ (ΜΑΡΙΑ) ΛΥΓΟΥΡΑ :

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-

Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού

 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ (ΚΕΠ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας

 • ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) ΣΦΑΛΤΟΥ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ –

(Αναπληρωτής Δημάρχου)

 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ –

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικών Θεμάτων

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΟΜΑΚΗΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

(ΔΕ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ)

 • ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

(ΔΕ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ) – Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού

 • ΑΓΓΕΛΑ ΤΣΩΛΑ :

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (ΔΕ ΦΙΛΟΘΕΗΣ) – Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού

 • ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (ΔΕ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ) – Εντεταλμένος Σύμβουλος Φορολογικών και Οικονομικών θεμάτων

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΦΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΑΕ ΟΤΑ – Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Επιχειρηματικότητας

 • ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟΥ-

Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Αγροτών

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΕΤΣΟΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ – Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικών θεμάτων

 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Στο τέλος της παρουσίασης οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό τους λαμβάνοντας τον λόγο, συμφώνησαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της υλοποίησης του σχεδίου του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκαν και θα πορευθούν με σύνεση ώστε να υπηρετήσουν τον θεσμό της αυτοδιοίκηση;ς και τους δημότες που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

«Σας συγχαίρω όλους και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. Σας εύχομαι καλή θητεία, θα είμαι πάντα δίπλα σας» ανέφερε ο κ. Σιαφάκας απευθυνόμενος στους συνεργάτες του και τόνισε: «Αναλαμβάνω το ρόλο του πρώτου, αλλά μεταξύ ίσων πάντα! Ζητώ για ακόμη μια φορά από αυτή τη θέση τη συμπαράστασή σας, την υπομονή σας και την κατανόησή σας, όπου χρειάζεται. Κανείς μας δεν περισσεύει! Είμαστε σ’ αυτό όλοι μαζί. Και ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε στο δύσκολο αυτό δρόμο.

Γνωρίζετε ότι η παρουσία όλων μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά καθημερινή δουλειά και προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή και το μέλλον των πολιτών του Δήμου Αρταίων.

Οδηγός των αποφάσεών μας είναι η θέλησή τους. Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που θα είμαι επικεφαλής μίας ομάδας, η οποία αποτελείται από ένα εξαιρετικό κράμα εμπειρίας, ενθουσιασμού και οράματος για την πόλη. Φυσικά, όλοι γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η αξιολόγηση θα είναι αδιάλειπτη για όλους μας! Σας ευχαριστώ θερμά! Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους».