Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ομόφωνο αίτημα Δημ. Συμβουλίου προς την Περιφέρεια για επίσπευση των έργων κατασκευής αποχετευτικών δικτύων σε οικισμούς του Δήμου

25 Απριλίου 2019

Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των έργων συλλογής και μεταφοράς λυμάτων που πραγματοποιούνται σε οικισμούς της Άρτας από την Περιφέρεια Ηπείρου ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Τα έργα υλοποιούνται σε οικισμούς της Δ.Ε. Αμβρακικού (Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι), της Δ.Ε. Φιλοθέης (Χαλκιάδες, Ρόκκα, Καλαμιά) και  στην Καμπή της Δ.Ε. Ξηροβουνίου. Πρόκειται για έργα βαρύνουσας σημασίας, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Αμβρακικού Κόλπου.

Ωστόσο, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στους παραπάνω οικισμούς και στους κατοίκους, καθώς τα έργα καθυστερούν σημαντικά, ενώ δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την διέλευση των πεζών, αλλά και των οχημάτων, ακόμη και μέσα στους οικισμούς. Παράλληλα, ζητείται η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος επί του οποίου πραγματοποιούνται οι εργασίες, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα στους οικισμούς και να αποκατασταθεί η καθημερινότητα των κατοίκων. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν σχετικά αιτήματα που έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια Ηπείρου και από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στις οποίες γίνονται τα έργα.

Υποβολές προτάσεων για έργα π/υ 1.350.000€

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για την απαλλοτρίωση στην πλατεία Αγ. Δημητρίου και Αγίας Θεοδώρας με συνολικό εκτιμώμενο κόστος 1.200.000€ και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση διεξαγωγής αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για το κέντρο της πόλης προϋπολογισμού 150.000€.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις ονοματοδοσίες οδών Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, μετά τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Στην παρούσα φάση λήφθηκαν υπ’ όψιν οι αποφάσεις των Τ.Κ. Ροδαυγής, Ψαθοτοπίου, Πιστιανών, Βλαχέρνας, Λιμίνης και Πολυδρόσου, καθώς και της Δ.Κ. Κωστακιών. Στην επόμενη φάση θα συμπεριληφθούν οι αποφάσεις των Τ.Κ. Χαλκιάδων και Καλοβάτου, διότι οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων ήταν μεταγενέστερες της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής ονοματοδοσίας. Να σημειωθεί, ότι στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η ονοματοδοσία οδών και στους Βασίλη Καρατσιώλη, Πάνο Γεωργούλα και Χαρίλαο Φλωράκη.

Υποβολή πρότασης για συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO

Τέλος, στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης του Δήμου Αρταίων για συμμετοχή του στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Το Δίκτυο στοχεύει μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, μεταξύ των πόλεων-μελών στη δημιουργία ή και την ανάπτυξη δημιουργικών βιομηχανιών, στην προβολή του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου και στην επίτευξη μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Η ένταξη του Δήμου στο εν λόγω Δίκτυο θα αποφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στο Δήμο, καθώς θα υπάρξει διασύνδεση με το Διεθνή οργανισμό με αποτέλεσμα τη στενή συνεργασία και την από κοινού διοργάνωση δράσεων, τη διεθνή προβολή των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής, τη διασύνδεση της περιοχής με τη μουσική, την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και του τουρισμού γενικότερα στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς.