Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. Δήμου Αρταίων για εύρεση νέου χώρου που αφορά τη στέγαση του ΚΑΠΗ

29 Μαρτίου 2024

Ένα χρόνιο αίτημα των μελών του ΚΑΠΗ Άρτας, η αναζήτηση για νέο χώρο στέγασης για το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, ξεκινά και πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024 και με την παρουσία μελών του ΚΑΠΗ συζητήθηκε το θέμα και ομόφωνα ψηφίστηκε από το Σώμα να ξεκινήσουν οι ενέργειες ενοικίασης νέου κτιρίου.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναζήτηση νέου χώρου μια και ο υπάρχων δεν πληροί πλέον τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή στέγαση των ηλικιωμένων πολιτών της περιοχής μας. Ο νέο χώρος θα προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαμονής τους.

Η Κοινωνική δραστηριότητα, οι ευέλικτες υπηρεσίες στήριξης και η συνεχής φροντίδα και υποστήριξη των ηλικιωμένων αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημά τους. Η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ένα περιβάλλον, όπου η ευαίσθητη αυτή ομάδα συμπολιτών μας θα μπορεί να ζει με άνεση, ασφάλεια και ηρεμία. Οι ηλικιωμένοι αποτελούν ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, ένα ζωντανό κύτταρο που εμπνέει δυναμισμό, γνώση, σοφία, εμπειρία και πρέπει να έχουν ενεργό και αναγνωρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας.