Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δωρεάν RAPID TEST στους δημότες της Άρτας

24 Δεκεμβρίου 2020

Με δωρεάν τεστ στους εργάτες γης συνεχίζεται η δράση του Δήμου, του ΕΟΔΥ, του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, και της Τροχαίας Άρτας.

 Κάθε Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου RAPID TEST για όλους τους δημότες.

Με εξαιρετική επιτυχία τόσο ως προς την προσέλευση, όσο και ως προς τα αποτελέσματα -όπου ως επιτυχία ορίζεται ως ιδιαίτερα μικρός εντοπισμός κρουσμάτων- ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δωρεάν διεξαγωγής rapid test σε κατοίκους της Άρτας και των χωριών που ανήκουν στο Δήμο Αρταίων.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Δήμαρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη και η άμεση ενεργοποίηση του ΕΟΔΥ, ενώ ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη ήταν η συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες διενεργήθηκαν ευρείας κλίμακας covid test (περίπου 1.000) σε πόλη, χωριά και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ως αρμόδιου φορέα για την σχετική πληροφόρηση, η Άρτα φαίνεται πως με την συνεργασία όλων των φορέων και, φυσικά, με την ωριμότητα και υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλό επίπεδο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας των δημοτών από τον κορωνοϊό, που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Αρταίων και όπως ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γ. Πανέτας, «Οι Αρτινοί μέχρι τώρα έχουμε επιδείξει πολύ συνετή συμπεριφορά και αυτό αποτυπώνεται και στον δείκτη κρουσμάτων. Ως Δήμος είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η καθημερινή συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποδίδει καρπούς. Και διπλά ικανοποιημένοι για το παράδειγμα καρτερικότητας αλλά και αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας».

Σημειώνεται πως τα δωρεάν rapid test θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου.