Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην Παντάνασσα

29 Ιουλίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Πλέον όλα τα σπίτια έχουν επάρκεια νερού»

Ένα ακόμη έργο ύδρευσης που υλοποίησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, ολοκληρώθηκε και συγκεκριμένα η βελτίωση και επέκταση του Δικτύου Ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παντάνασσας.

Το έργο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της περιοχής Απόστολο Νάστο, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Βασίλη Κρανιώτη και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ Νίκο Τριανταφυλλάκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία του έργου από κοντά και με το οποίο λύνεται το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού. Κοινή διαπίστωση όλων η άρτια εκτέλεση και σπουδαιότητα του έργου πού έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες που απαιτούσε το έργο και υλοποίησε η ΔΕΥΑΑ, αφορούσαν τα εξής:

  • αντικατάσταση και επανασχεδιασμός αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 750,00 μέτρων,
  • τοποθέτηση μίας υποβρύχιας αντλίας και δύο φυγόκεντρων και νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο,
  • νέος αγωγός ύδρευσης 800 μέτρων,
  • νέο πυροσβεστικό υδροστόμιο

Τέλος, οι εν λόγω εργασίες εντάσσονται στο μεγάλο έργο ύδρευσης που υλοποιείται και έχει ολοκληρωθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αρταίων από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρτας (Έλατος Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα) προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλοδήμος Ι».