Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Δήμο Αρταίων

10 Σεπτεμβρίου 2020

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 93 δημότισσες το τριήμερο 7- 9 Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή γυναικών το προληπτικό πρόγραμμα μαστογραφίας, στο οποίο συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά  και συντόνισε ο Δήμος Αρταίων και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι».

Ο Δήμος Αρταίων με την συνεργασία και την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φιλών Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι» συμμετείχαν για ακόμη μία φορά, στο δωρεάν πρόγραμμα Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την οργανωτική και χορηγική συμβολή της ΚΕΔΕ.

Στα πλαίσια της δράσης, δόθηκε η δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε 93 δημότισσές μας, οι οποίες εξετάστηκαν ύστερα από  προγραμματισμένα ραντεβού με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μεριμνάς του Δήμου Αρταίων.

«Ευχαριστούμε τόσο την Αντικαρκινική Εταιρία όσο και την Διοίκηση της ΚΕΔΕ για την πολύτιμη συμβολή τους καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο και το Νοσοκομείο Άρτας για την συνδρομή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι» και τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου μας, που ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή, κατόρθωσαν και πέτυχαν έτσι ώστε η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου να βρεθεί για τρεις ημέρες στην Άρτα. Ο Δήμος Αρταίων ευαισθητοποιημένος πάντα σε θέματα υγείας, βεβαιώνει τους δημότες του ότι θα κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να επαναληφθεί η επίσκεψη τον επόμενο χρόνο, γιατί η πρόληψη λοιπόν σώζει ζωές» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η Κινητή Μονάδα εγκαταστάθηκε μπροστά από το Δημαρχείο και από τις 7 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2020, έκανε ΔΩΡΕΑΝ  μαστογραφία σε 93 γυναίκες του Δήμου Αρταίων, καλύπτοντας το 100 % των δυνατοτήτων της μονάδας για το χρονικό διάστημα που βρέθηκε στην πόλη μας.