Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γραμμενίτσας

08 Σεπτεμβρίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης : «Με έργα ενεργειακής αναβάθμισης αντιμετωπίζουμε την ενεργειακή κρίση».

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται  οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου της Γραμμενίτσας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 430.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται λίγο μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τα σχολεία μας υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν μόνο μικρές παρεμβάσεις. Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το σχολείο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Ευαγγέλου, τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα, τον Πρόεδρο της  Κοινότητας Γραμμενίτσας Αθανάσιο Μήτσιο και τον Διευθυντή του Σχολείου Ανδρέα Χαραλάμπους. Όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε ο Δήμαρχος οι, εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και το σχολείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση έρχεται να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και φυσικά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις συνθήκες της σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα είναι ένα έργο που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα εξοικονομώντας πόρους τους οποίους θα διαθέσουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα», επεσήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης τόνισε: «Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που από τον φετινό χειμώνα θα φανούν τα σημαντικά αποτελέσματα με την μεγάλη εξοικονόμηση πόρων».

Στοιχεία για το έργο

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε δημόσια κτίρια και σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Γραμμενίτσας.

Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης, αντλίες θερμότητας, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.