Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Κορωνησία, προϋπολογισμού ύψους 520.000€

04 Σεπτεμβρίου 2023

Χρήστος Τσιρογιάννης: “Κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε χρήματα και υποδομές στην Κορωνησία και τον Αμβρακικό Κόλπο”.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Κορωνησία, μία ακόμη παρέμβαση αναβάθμισης υποδομών που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης όπου και διαπίστωσε την σπουδαιότητα του έργου τόσο για την αναβάθμιση της περιοχής, όσο και για την προσέλκυση τουριστικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, αφού το Καταφύγιο θα δίνει ασφάλεια αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες σε όσους καταπλέουν εκεί.

Έτσι σήμερα, το Αλιευτικό Καταφύγιο διαθέτει: κανάλια αποστράγγισης, inox σκάλα σε επτά σημεία του λιμανιού, μόνιμα αγκυροβόλια σκαφών αριστερά και δεξιά της πλωτής προβλήτας, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων«Κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε χρήματα και υποδομές στην Κορωνησία και τον Αμβρακικό Κόλπο. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, 520.000€ για το Καταφύγιο και μαζί με τα χρήματα που έχουμε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον Αμβρακικό Κόλπο, αλλάζουμε την πραγματικότητα σε ολόκληρη την περιοχή».