Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης, στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης

27 Ιουνίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Ασφαλτοστρώσεις 4 χιλιομέτρων σε 6 κεντρικούς δρόμους της πόλης μας»

Ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες της νέας ασφαλτόστρωσης και στην οδό Βασιλέως Πύρρου. Με αυτό το τμήμα του δρόμου, ολοκληρώθηκε όλη η ασφαλτόστρωση των δυο κεντρικών αρτηριών της πόλης. Ειδικότερα από την είσοδο της πόλης και την οδό Κ. Κρυστάλλη, Αμβρακίας, Τζαβέλλα, Β. Πύρρου, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Αγίου Μάρκου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απόξεσης και νέας ασφαλτόστρωσης. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης υλοποιήθηκαν και σε άλλους κεντρικούς δόμους της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς, Καμηλών, Μονής Σέλτσου, Ματσούκα, Χατζοπούλου,  Σκουφά, Ζάρρα, Κομμένου, Ορλάνδου και Μικράς Ασίας.

Οι εργασίες περιλάμβαναν απόξεση του παλιού ασφαλτικού οδοστρώματος, με τοποθέτηση νέου. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της Άρτας. Η οδό Βασιλέως Πύρρου είναι μια από τις οδούς που δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, ενώ είχαν προκληθεί και αρκετές φθορές λόγω παλαιότητας του δικτύου αλλά και από τις εργασίες οπτικών ινών από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας ώστε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη από κοντά: «Τα έργα που πραγματοποιεί ο Δήμος μας στο κέντρο της πόλης είναι πολύ σημαντικά, καθώς συμβάλλουν στην βελτίωση της κατάστασης των δρόμων μέσα στην Άρτα, αλλά και της καθημερινότητα των δημοτών μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καταπονημένο οδικό δίκτυο, όπου σε πολύ σύντονο χρονικό διάστημα αντικαταστήσαμε και θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές μας υπηρεσίες αλλά και τον εργολάβο του έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης.

Ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας πρόσθεσε: «Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι ένα ασφαλές και αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθημερινότητα των πολιτών μας».