Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Άρτας

09 Μαΐου 2018

  • Επιλύθηκαν και δρομολογήθηκαν σημαντικά θέματα

Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα Γυμνάσια και στα Λύκεια του Δήμου, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με την εκπαίδευση» που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στις οποίες κλήθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολείου, εκπρόσωποι των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ακούστηκαν πολλές και σημαντικές απόψεις και προτάσεις για κάθε σχολείο ξεχωριστά, ενώ επιλύθηκαν και δρομολογήθηκαν τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, με στόχο να καταστεί ακόμη καλύτερη η καθημερινότητα στο κάθε σχολείο και οι μαθητές με τους καθηγητές να απολαμβάνουν των καλύτερων δυνατών υποδομών.

 

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αρταίων έχει διαθέσει πάνω από 1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικές παρεμβάσεις, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, έχουν αντικατασταθεί και εκσυγχρονιστεί τα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε όλα τα  Λύκεια  του Δήμου. Επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων στα σχολεία με ειδικό τάπητα, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια, η εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (όπως ρελέ διαφυγής κ.α.) καθώς και εργασίες πυρασφάλειας.

 

«Θεωρούμε ως ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό κομμάτι τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα της Άρτας. Είναι πρωταρχικό μας μέλημα να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να γίνεται το μάθημα και παρά την οικονομική στενότητα εργαζόμαστε καθημερινά για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να εξάρω την συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στις συζητήσεις, καθώς και το επίπεδο του διαλόγου που αναπτύχθηκε, καθώς και να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Γεωργογιάννη, όλους τους Διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, τους μαθητές και τους γονείς για τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις και τη συνεργασία τους. Παράλληλα, το έργο που επιτελείται και μέσα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας είναι πολύ σημαντικό, παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει. Ο διάλογος με όλη την Εκπαίδευση φυσικά δεν σταματά ποτέ, για αυτό και η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή. Η Εκπαίδευση, τα Σχολεία και οι ανάγκες τους είναι προτεραιότητα για εμάς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Τις επόμενες ημέρες ο διάλογος με την σχολική κοινότητα θα συνεχιστεί στα Δημοτικά, στα Νηπιαγωγεία και στους Παιδικούς Σταθμούς, με στόχο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και να ακουστούν όλες οι απόψεις για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας κάθε σχολείου.