Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά led στο Δήμο Αρταίων

30 Ιουλίου 2020

 Χρ. Τσιρογιάννης: «Εξοικονόμηση πόρων, καλύτερος φωτισμός και προστασία του περιβάλλοντος».

Ολοκληρώνονται από το Δήμο Αρταίων οι εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού, με φωτιστικά led. Tο έργο εκτός από τις ανωτέρω εργασίες  και το νέο δίκτυο, περιλαμβάνει και άλλες εργασίες, επέκτασης, αναβάθμισης και διευθέτησης του υπάρχοντος δικτύου, σε όλο το Δήμο Αρταίων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από Δημοτικούς και πόρους της  Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός μεν ενισχύουν την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το Δήμο, αφετέρου δε εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα προς όφελος των συμπολιτών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά  led σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

  • Στην οδό Χέλμη τοποθετήθηκε υπέργειο δίκτυο με τοποθέτηση φωτιστικών led αστικού φωτισμού επί ιστών φωτισμού ύψους 5 μέτρων με εργασίες κατασκευής βάσεων ιστών, κατασκευή υπόγειου δικτύου, τοποθέτηση υπέργειου δικτύου καθώς και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
  • Στις οδούς Κατσιμήτρου, Αράχθου, Γ.Μπακόλα, Δημητρίου και Τζουμέρκων από Ορλάνδου έως 3/40 Δ.Ευζώνων πραγματοποιήθηκε, εγκατάσταση νέου δικτύου οδικού φωτισμού με ιστούς 6 και 9 μέτρων και φωτιστικά led οδικού φωτισμού, κατασκευή υπόγειου δικτύου, τοποθέτηση υπέργειου δικτύου και σύνδεση με ΔΕΔΔΗΕ.
  • Στους Αγ.Αναργύρους, δημιουργήθηκε νέα εγκατάσταση δικτύου δημοτικού φωτισμού, υπόγειου και υπέργειου με φωτιστικά σώματα αστικού φωτισμού led επί ιστών 5μέτρων και σύνδεση με τη ΔΕΔΔΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πλατείες Απόμερου και Κορωνησίας  πραγματοποιήθηκε αποξήλωση του υφιστάμενου υπέργειου δικτύου, δηλαδή των ιστών και των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και έγινε, εγκατάσταση νέου με ιστούς 5 μέτρων και φωτιστικά σώματα led αστικού φωτισμού. Στο νησάκι του Παραποτάμιου Πάρκου, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για τοποθέτηση ηλεκτρικής παροχής για μελλοντική χρήση, ενώ, τέλος, στις Εργατικές κατοικίες έγινε επέκταση του υφιστάμενου δικτύου δημοτικού φωτισμού με τοποθέτηση δύο ιστών παραδοσιακού τύπου με φωτιστικά led κορυφής.

«Οι παρεμβάσεις έγιναν τόσο στην πόλη την Άρτας, όσο και σε τοπικές και δημοτικές κοινότητες, με στόχο την βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων προς όφελος των συνδημοτών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Συνεχίζουμε με δράσεις και έργα που σέβονται το περιβάλλον και την πόλη μας» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πανέτας.