Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου που είναι σε εξέλιξη επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Ιουνίου

10 Ιουνίου 2021

Προτάσεις έργων στο «Αντ. Τρίτσης», ΠΕΠ Ηπείρου και Επιχειρηματικό Πάρκο

Οι εξελίξεις σε όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιεί και δρομολογεί ο Δήμος Αρταίων αυτό το διάστημα, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 9 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε διεξοδική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, για το ΞΕΝΙΑ, το ΟPEN MALL, τις αναπλάσεις σε Παρηγορήτρια και Κάστρο, το Ιστορικό Δημαρχείο, την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά led, την επέκταση του δωρεάν δικτύου wifi για όλους τους δημότες, τον κυκλικό Κόμβο στην πλατεία Ζέρβα, τις ασφαλτοστρώσεις τόσο στο κέντρο της Άρτας όσο και στα χωριά του Δήμου και την Γεφύρωση του Ποταμού Αράχθου. Ο κ. Τσιρογιάννης δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις εξελίξεις σχετικά με το  Επιχειρηματικό Πάρκο της Άρτας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημοπράτησης των μελετών που απαιτούνται για την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου της περιοχής μας, έτσι ώστε στην συνέχεια μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριo, να εντάξουμε για χρηματοδότηση τα έργα υποδομής στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027  και στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε το Σώμα και για τις προσκλήσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Αρταίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το ΠΕΠ Ηπείρου – ΕΣΠΑ, το «Αντώνης Τρίτσης» και το Πράσινο Ταμείο, καθώς και για τις εντάξεις που έχουν ήδη γίνει.

Αναφορά, υπήρξε και σ’ ένα σπουδαίο γεγονός, πανελλαδικής εμβέλειας που πρόκειται να γίνει στην Άρτα το προσεχές Φθινόπωρο, την έκθεση με πρωτότυπα έργα του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου, Γιάννη Μόραλη. Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αρταίων και η «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» συμπράττουν για τη διοργάνωση της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης. Στη γενέτειρα».