Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην Τρίτη ηλικία για το Δήμο Αρταίων

28 Σεπτεμβρίου 2018

-Εκδηλώσεις τη Δευτέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Μήνας αφιερωμένος στην τρίτη ηλικία είναι για το Δήμο Αρταίων ο Οκτώβριος, καθώς έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα στο ΚΑΠΗ της Άνω Πόλης στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών γλυκών του κουταλιού, που έχουν φτιάξει τα μέλη του ΚΑΠΗ, ενώ θα παραστούν και μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, σε μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο να φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους!

Παράλληλα, τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή των μελών του ΚΑΠΗ σε Μονή Γηρομερίου, Σαγιάδα και Σύβοτα, ενώ από τις 7 του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα προγράμματα λουτροθεραπειών στα Ιαματικά λουτρά του Χανόπουλου. Επιπλέον, αυτό το μήνα ξεκινούν όλες οι δραστηριότητες του ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα οι ομάδες Χειροτεχνίας,  Ζαχαροπλαστικής, Κηπουρικής και Εθελοντισμού.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα επισκέπτεται και τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου ιατρός που παρέχει υπηρεσίες όπως (συνταγογράφηση, μετρήσεις αρτηριακής πιέσεις κ.α.), ενώ πραγματοποιούνται προγράμματα προληπτικής ιατρικής, έλεγχος και εκπαίδευση σε θέματα σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων.

Τέλος, στο ΚΑΠΗ πραγματοποιούνται διαδραστικά  προγράμματα, όπως εκδηλώσεις με σχολεία (ώστε να υπάρχει συνεργασία  με σχολεία της πόλης μας  με σκοπό να γίνονται παράλληλες δράσεις με ηλικιωμένους), διαλέξεις- ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου  και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες  των ηλικιωμένων, ενώ υπάρχει συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών- θυμάτων βίας του Δήμου Αρταίων, ώστε να γίνονται ομιλίες  για συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη των μελών, με το σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού «Επιστήθιοι Φίλοι» για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών –μελών  μας, με τα ΙΕΚ  Κομμωτικής και Αισθητικής, με εθελοντές και φορείς της κοινωνίας και κάθε είδους ενέργεια που συμβάλλει στο να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι  ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.