Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Οικονομική επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων προς τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων

14 Μαΐου 2020

Χρήστος Τσιρογιάννης: “Θέλουμε να μπορείτε να βρίσκεστε άμεσα στο πλευρό του πολίτη με παρεμβάσεις καθημερινότητας”.

Συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Χρήστος Τσιρογιάννης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας. Στις συναντήσεις ο Δήμαρχος Αρταίων, έκανε ξεκάθαρο ότι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πρέπει να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξουν με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

“Θέλουμε τους Προέδρους συμμάχους κα συνεργάτες στην προσπάθεια που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί οι Πρόεδροι να μην έχουν χρήματα για μικρές παρεμβάσεις καθημερινότητας ή να περιμένουν το συνεργείο του Δήμου όταν προκύπτει κάτι έκτακτο. Για αυτό, στα πλαίσια πάντα του Νόμου, προχωράμε στην έκτακτη επιχορήγησή σας. Είναι μια οικονομική ανάσα που θα βοηθήσει και εσάς στο να είστε πιο αποτελεσματικοί, να επιτυγχάνεται έγκαιρη παρέμβαση, άμεση δράση και οικονομία των συνεργείων του Δήμου που πραγματικά έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική επιχορήγηση είναι της τάξης των 68.000 ευρώ το οποίο ποσό κατανέμεται και στους 31 Τοπικούς Προέδρους, ανάλογα με τον πληθυσμό των Κοινοτήτων τους και προορίζεται για εργασίες καθημερινότητας, αλλά και έκτακτου χαρακτήρα, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και πεζοδρομίων, κοιμητηρίων, αποψίλωση χόρτων, αποκατάσταση ζημιών, ελαιοχρωματισμούς κ.α.