Ανακοινώσεις

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

17 Απριλίου 2024

Σας ενημερώσουμε για τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν έρχεται η ώρα να διαχειριστείτε τα απόβλητα από την κηπουρική σας εργασία. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη για εσάς και να τηρείται η ιεράρχηση των αποβλήτων με την κατά προτεραιότητα χρήση τους στην παραγωγή κομπόστ.

Εδώ είναι οι οδηγίες:

1. Όταν έχετε φύλλα, ξερά άνθη ή άλλα υπολείμματα από τον καθαρισμό του κήπου σας, εάν έχουν μικρό όγκο μπορείτε να τα πετάξετε στον πλησιέστερο καφέ κάδο απορριμμάτων.

2. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνοι, κλαδιά κ.λ.π. εάν είναι μέχρι ένα (1) κυβικό μέτρο συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί για εύκολη φόρτωση και μόνο μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας στο 26810-72910, τοποθετούνται προς αποκομιδή.

3. Υπόλοιπα κοπής δένδρων με μεγάλο όγκο, υποχρεούνται οι πολίτες να τα μετακινούν με δικά τους μέσα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα οχήματα) στο αμαξοστάσιο του Δήμου μέχρι την έναρξη του Πράσινου Σημείου, οπότε θα οδηγούνται εκεί. Απαγορεύεται η απόρριψή τους στο πεζοδρόμιο ή οδόστρωμα.

4. Φυτικά υπολείμματα προϊόντα κλάδευσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θερμοκηπίων ή προϊόντα καθαρισμού οικοπέδων απομακρύνονται από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και για τη φροντίδα που δείχνετε για το περιβάλλον μας.

Με εκτίμηση, Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Αρταίων.