Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Οι πολίτες αγκάλιασαν με την συμμετοχή τους την 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα του Δήμου Αρταίων

04 Ιουνίου 2020

Με θετική ενέργεια και μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα του Δήμου Αρταίων με μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες. Η βόλτα με τα ποδήλατα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «Ποδηλάτου» με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας.

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ακολουθώντας την πολιτιστική διαδρομή της πόλης της Άρτας με αφετηρία το Ιστορικό γεφύρι, πέρασαν από το Αρχαιολογικό μουσείο, την Δυτική Νεκρόπολη, την Παρηγορήτισσα, τον πεζόδρομο της οδού Σκουφά, το Κάστρο, τον Άγιο Βασίλειο και την Αγία Θεοδώρα, φθάνοντας στο Δημαρχείο της πόλης.

Καθ’ όλη την διάρκειά της, η Ποδηλατάδα συνοδευόταν από οχήματα της Τροχαίας Άρτας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Θέλουμε το ποδήλατο στην πόλη μας ως μέσο μετακίνησης και όχι μόνο ως μέσο αναψυχής, για αυτό και τοποθετήσαμε κοινόχρηστα ποδήλατα στην είσοδο του Δημαρχείου και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Να μυηθούμε σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, λιγότερο ρυπογόνους. Η χρήση των οικολογικών μεταφορικών μέσων, μας δείχνει ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος ζωής, ένας διαφορετικός και καλύτερος.

Στόχος μας στο πλαίσιο και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, είναι το ποδήλατο να μπει στην πόλη και την ζωή μας, ως μέσο μετακίνησης το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του θορύβου και μέσω της άθλησης στην προστασία της υγείας.

Για ένα καλύτερο και όμορφο περιβάλλον, αρκεί και εμείς με την σειρά μας να αλλάξουμε συμπεριφορές και συνήθειες » ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τέλος ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, για την πολύτιμη στήριξη της Ποδηλατάδας, την Τροχαία Άρτας και την Δημοτική Αστυνομία για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν, καθώς  και τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα του Δήμου Αρταίων.

Στόχος του Δήμου, είναι η Πολιτιστική Ποδηλατάδα να καταστεί θεσμός, που θα γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Πολιτιστική Διαδρομή της Άρτας, μια ποδηλατική διαδρομή που υποβλήθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ, με κατασκευή ποδηλατοδρόμου που περνά και αναδεικνύει όλα τα πολιτιστικά μνημεία της πόλης, όπως και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο Παραποτάμιο Πάρκο.