Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο οικισμός της Νέας Βίγλας αποκτά την δική του πλατεία

21 Αυγούστου 2023

Σε δημοπράτηση η κατασκευή της.

Σε δημοπρασία τίθεται έως την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, ένα ακόμη έργο της Δημοτικής Αρχής το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νέας Βίγλας. Ο λόγος για τη διαμόρφωση πλατείας, στον οικισμό της Νέας Βίγλας, με προϋπολογισμό 223.000 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου Αρταίων.

Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν ένα αίτημα του Προέδρου, του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων, πρόκειται να αναβαθμιστεί η πλατεία στο κέντρο του οικισμού της Νέας Βίγλας 4480 τ.μ.

Στην πλατεία περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του χώρου του γηπέδου και της εισόδου με πλακόστρωση από ακανόνιστες λευκές πέτρες και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο σύνολο της πλατείας. Με τον σχεδιασμό των δαπέδων επιδιώκεται η σύνδεση του μνημείου – της εισόδου στο χώρο – και του εικονίσματος (που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στον οικισμό).

Στον υπόλοιπο χώρο διαμορφώνονται με την ίδια πλακόστρωση διάδρομοι περιπάτου που θα αποτελούν και τις προσβάσεις στο χώρο από τους υπόλοιπους Δημοτικούς δρόμους. Ακόμη θα κατασκευαστούν 4 πέργκολες με δοκούς όπου θα έχουν και καθιστικό πάγκο με πλάτη.

Επιπλέον περιλαμβάνεται ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λ.π, που θα είναι εναρμονισμένος με τα πέτρινα δάπεδα, φωτιστικά τύπου LED για τον φωτισμό της πλατείας, ενώ το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους δημότες, θα ανακατασκευαστεί και θα στρωθεί με τάπητα ασφαλείας χρώματος κόκκινου και πράσινου και συντήρηση των ψηλών δέντρων (κλάδεμα κ.τ.λ.).

Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr, στην κατηγορία Επικαιρότητα – Προκηρύξεις.