Ανακοινώσεις

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πατήλας νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.

03 Ιανουαρίου 2024

Εκλέχθηκαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων

Με την ανταλλαγή ευχών για καλή και γόνιμη θητεία πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, που έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία, ο κ. Κωνσταντίνος Πατήλας, προερχόμενος από την παράταξη του Δημάρχου κ. Σιαφάκα Χριστόφορου και σύμφωνα με την πρόταση αυτού.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αρτινών Συνεργασία κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, αντιπρότεινε την κ. Μαίρη Λυγούρα, αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή με μια αναδρομή στο παρελθόν, εκφράζοντας προσωπικές του πικρίες προς το πρόσωπο του κ. Πατήλα, πρόταση που βέβαια δεν έγινε δεκτή καθόσον δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Στο νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Γεώργος Σιλιόγκας, ο οποίος και εξελέγη με δεύτερη ψηφοφορία, καθώς στην πρώτη δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, από την παράταξη Αρτινών Συνεργασία και Γραμματέας ο κ. Νικόλαος Ευταξίας, ομόφωνα από την παράταξη Λαϊκής Συσπείρωσης Άρτας.

Τη διαδικασία συντόνισε η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος κ. Αγγέλα Τσώλα. 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή μελών της Δημοτικής Επιτροπής κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, που αντικαθιστά, σύμφωνα με το νέο νόμο από την 1η Ιανουαρίου 2024 την Οικονομική Επιτροπή, την Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ειδικότερα ως τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Γιώτης Χρήστος , Θεμελής Σπυρίδων, Κοσμάς Λάμπρος, Σφαλτού Χαρίκλεια από την παράταξη της πλειοψηφίας ¨ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ¨.

Από το κοινό ψηφοδέλτιο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι : Λιόντος Νικόλαος και Κωλέτσος Παντελής.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι : Κέφης Νικόλαος, Χαρακλιάς Κωνσταντίνος, Κοτσαρίνης Μιχαήλ και Λυγούρα Μαίρη από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ από τις λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν οι : Τόλη Ανθή και Χρηστούλης Σωτήριος.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ο Δήμαρχος, κ. Σιαφάκας Χριστόφορος.

Ενότητα, σύνεση και τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών ήταν το μήνυμα του Δημάρχου κ. Σιαφάκα Χριστόφορου, έτσι όπως αρμόζει στις διαδικασίες, προς όφελος πάντα των δημοτών.

Η συνεδρίαση έκλεισε με ευχές, χαμόγελα και υποσχέσεις για μια θητεία που θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αρτινών.