Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων τίμησε την συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του ποιητή Κ. Κρυστάλλη

23 Απριλίου 2018

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Δήμο Αρταίων. Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων με αφορμή  τη συμπλήρωση 150 ετών από την γέννηση του ποιητή.

 

Στο Δημοτικό κοιμητήριο πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του ποιητή  από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο, ενώ  στην πλατεία Κρυστάλλη πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη φιλόλογο Κατερίνα Σχισμένου, απαγγελία ποιημάτων από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» και κατάθεση στεφάνων από αρχές και φορείς .

 

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς υπογράμμισε τη σημασία του έργου του Ηπειρώτη ποιητή, ο οποίος απεβίωσε στην Άρτα. «Ο Δήμος Αρταίων τιμά τον Κώστα Κρυστάλλη, τον ποιητή του βουνού και της στάνης όπως αποκαλείται. Το μνήμα του κοσμεί το δημοτικό μας κοιμητήριο, ενώ υπάρχει και προτομή και πλατεία που φέρει το όνομά του. Ο Δήμος Αρταίων θα συνεχίσει να στηρίζει τον πολιτισμό, μέσα από δράσεις πάντα σε συνεργασία με φορείς της περιοχής μας».

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, η Αντιδήμαρχος Άννα Κουτρούμπα, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Πάρις Νίκου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.