Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων τιμά με εκδηλώσεις την Ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτης το Σάββατο 24 Μαρτίου

20 Μαρτίου 2018

Σειρά εκδηλώσεων με τις οποίες τιμά την ημέρα μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτης διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 ο Δήμος Αρταίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 74 ετών από τη σύλληψη των Αρτινών Εβραίων (24 Μαρτίου 1944) από τα Γερμανικά Στρατεύματα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχουν σαν στόχο να γίνει γνωστή η ιστορία και η πορεία της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτης, η οποία διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στις καθημερινή ζωή της πόλης.

Το πρωί του Σαββάτου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί περίπατος στην εβραϊκή συνοικία της πόλης, με επίσκεψη  (μεταξύ άλλων) στον εναπομείναντα σήμερα τοίχο της Συναγωγής «Πουλιέζα». Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η πλατεία του Μονοπωλίου.

Στις 12:00 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με ομιλία για την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας, ενώ στις 18:45 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων) κάτω από την πύλη του Κάστρου, όπου θα κατατεθούν στεφάνια.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Κιλκίς, σημείο όπου οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής συγκέντρωσαν τους συλληφθέντες πριν τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα θανάτου.