Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων συστήνει την δική του ενεργειακή κοινότητα

07 Ιουνίου 2023

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας ο Δήμος μας, για εξοικονόμηση πόρων και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς οικογένειες».

Ανάμεσα στους Δήμους που συστήνει την δική του ενεργειακή κοινότητα, συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αρταίων, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή. Είναι γεγονός η ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας, η οποία πλέον έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Με τη συγκριμένη κίνηση, αναμένεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α, με σκοπό τον συμψηφισμό των καταναλώσεων του Δήμου Αρταίων Net- metering, ενώ με το πλεόνασμα θα μπορούν ευπαθείς οικογένειες του Δήμου να έχουν δωρεάν ρεύμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη: «Ο Δήμος μας προχωρά μπροστά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτονόμησή του με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Έτσι θα μπορούμε να εξοικονομούμε πόρους παράγοντας τη δική μας ενέργεια και προσφέροντας ταυτόχρονα ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες μας».

Η ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Αρταίων, είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με στόχο την παραγωγή και διανομή ενέργειας, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας.

Η “Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Αρταίων” όπως είναι η ονομασία της, απαριθμεί επτά μέλη τα οποία είναι: ο Δήμος  Αρταίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗΚΕΔΑ), το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ), η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ( ΑΔΑΕ ΟΤΑ).