Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

15 Οκτωβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Επιτελούν πολύ σημαντικό έργο για ηλικιωμένους και ΑμεΑ»

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Αρταίων είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, καθώς και στελέχη του Νομικού προσώπου του Δήμου, τονίστηκε η αμέριστη στήριξη του Δήμου Αρταίων στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του προγράμματος, που ζητούν από την Κυβέρνηση μονιμοποίηση στις θέσεις τους, για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Αρταίων υπάρχουν 5 δομές του προγράμματος με 15 εργαζομένους συνολικά (ένας οικιακός βοηθός, ένας νοσηλευτής και ένας κοινωνικός λειτουργός ανά δομή), ενώ ωφελούνται πάνω από 400 συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ, που πληρούν τα κριτήρια τα οποία έχουν θεσπιστεί από το Κράτος.

«Ζητούμε ξεκάθαρα την ενίσχυση της δομής, όπως μας επιτάσσουν οι ανάγκες που υπάρχουν. Τιμούμε τους εργαζομένους, που είναι πολύ αξιόλογοι και αναγνωρίζουμε το πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο που έχουν επιτελέσει και συνεχίζουν να επιτελούν στην κοινωνία της Άρτας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων και συνέχισε: «Ζητούμε, όπως έχει αιτηθεί και η ΚΕΔΕ, να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού, καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των προσλήψεων εργαζομένων, για να διασφαλιστεί και η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος των Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Σπίτι» Τόνια Γεωργάκη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «μετά από 15 χρόνια συνεχούς εργασίας δικαιούμαστε μια λύση που να δικαιώνει όλους τους εργαζόμενους. Δεν μας ξεκαθαρίζει πως η προκήρυξη για την οποία μιλά η Κυβέρνηση θα καλύπτει όλο το προσωπικό. Ζητάμε νομοθετική ρύθμιση για να μείνουμε στις δουλειές μας ως μόνιμοι υπάλληλοι».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος επεσήμανε τη σημασία της δουλειάς που κάνουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας πως «το θέμα είναι πολιτικό και χρειάζεται μια πολιτική λύση. Τα αιτήματα αυτά τέθηκαν από τους εργαζόμενους και στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Άρτας. Παράλληλα, θα απευθυνθούμε σε όλα τα αρμόδια πολιτικά όργανα και στο αρμόδιο Υπουργείο. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν άμεσες ανάγκες και χρειάζεται να βρεθεί λύση».