Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων παρών στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας

28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος Αρταίων, μέσω του Δημάρχου του Χρήστου Τσιρογιάννη, έδωσε το παρών στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας.

Στα εγκαίνια, ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο  Γενικός διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μητσόπουλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Δήμος αντιλαμβάνεται τα θέματα του Αμβρακικού Κόλπου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ή Άρτα είναι υπέρμαχος μιας ολιστικής αναπτυξιακής προσέγγισης για τον Αμβρακικό Κόλπο μιας και ο Αμβρακικός «βρέχει» 5 Δήμους, 3 Αντιπεριφέρειες και 2 Περιφέρειες».

Το σκεπτικό του, το εξήγησε και στον Υφυπουργό κατά τη σύντομη συνάντησή τους, τονίζοντας πως «Η Πολιτεία πρέπει εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ, να καταρτίσει μαζί με όλους τους φορείς ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό 10ετίας, που θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από το ποιος θα βρίσκεται στις θέσεις ευθύνης, με στόχο να αξιοποιήσουμε αλλά και να διαφυλάξουμε τον πλούτο της περιοχής μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός μετέφερε στον Δήμαρχο Αρταίων, την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους τους Δήμους προκειμένου να αναδειχτεί και να προστατευτεί ο Αμβρακικός στο σύνολό του.