Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων για την ακραία επιθετικότητα των τελευταίων ημερών από τους διαχειριστές διαδικτυακής λέσχης

02 Αυγούστου 2021

«Από τη διαρκή γκρίνια και μιζέρια στην κακεντρέχεια και την υπεροψία»

Με αφορμή αδόκιμα και κακεντρεχή σχόλια που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα από διαχειριστές διαδικτυακής λέσχης στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Αρταίων αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει τα εξής στους δημότες της Άρτας:

  1. Οι πολιτιστικές υποδομές είναι σε προτεραιότητα: Ο Δήμος, μέσω του «Ελλάδα 2021» υπέβαλε πρόταση για τον εξοπλισμό και τη δημιουργία τριών (3) υπαίθριων θεάτρων, ((2) δύο στο χώρο του Κάστρου (1) ένα στην Ακρόπολη και (1) ένα στα γήπεδα του τένις) και (1) ένα στο Παραποτάμιο Πάρκο, συνολικού προϋπολογισμού 956.373,25ευρώ.
  2. Τα «Ελευθέρια 2021» περιλάμβαναν στο πρόγραμμά τους πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παρά τους περιορισμούς, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα πλούσιων εκδηλώσεων, το οποίο ο κόσμος στήριξε με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε. Η αρχή έγινε στις 21 Ιουνίου, με το Φωτογραφικό Φεστιβάλ «Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021», με προβολές και εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας, μια συνδιοργάνωση της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας (Φ.Ο.Α) και του Δήμου Αρταίων, η οποία διήρκησε έως τις 30 Ιουνίου. Στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτριας πραγματοποιήθηκε προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα, με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης – Στα σύνορα του μύθου», στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ» η θεατρική παράσταση «Τα κίτρινα γάντια», μία  συνδιοργάνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, του Δήμου Αρταίων και της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο και συναυλία – γνωριμία με τα μουσικά όργανα από το Δημοτικό Ωδείο Άρτας στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Μουσείου του «ΣΚΟΥΦΑ», συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, θεατρική παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο» του Άκη Δήμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων, συναυλία με την Χρυσούλα Στεφανάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θεατρική παράσταση «Εχθροί εξ’ αίματος» του Αρκά στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, παρουσίαση βιβλίου «ραγιάς – Μέρες και νύχτες 1821», του Γιάννη Καλπούζου, στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, θεατρική παράσταση «Της Άρτας το Γιοφύρι» από την Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, παρουσίαση ιστορικού λευκώματος «Εικοσιμία αναφορές στο Αρτινό ‘21» στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, Arta’s street music festival σε διάφορα σημεία της Άρτας, και συναυλία με τους ALCATRASH από τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «Ο Σκουφάς», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων, ενώ στο πρόγραμμα πάντα υπάρχει και ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΟΡΦΕΑΣ» με προβολές ταινιών, παιδικές και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και το Εργατικό Κέντρο Άρτας.
  3. Ο Δήμος Αρταίων είναι υπέρμαχος κάθε καλοπροαίρετης και παραγωγικής κριτικής. Είναι αντίθετος και θα παραμείνει αντίθετος στη διαρκή παραγωγή γκρίνιας, μιζέριας και κακεντρέχειας που υποβαθμίζουν το όνομα της Άρτας και τελικά τους ίδιους τους Αρτινούς.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλαν από κοινού στα τοπικά ΜΜΕ, ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ο  θεατρικός παραγωγός Γιώργος Βερλέκης:

«Οι θεατρικές επιχειρήσεις “ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ” αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από το δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη Χρήστο και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Χαρακλιά Κώστα σχετικά με το απρόοπτο περιστατικό που συνέβη με τους πανηγυρισμούς κάποιου φιλάθλου σε διπλανή καφετέρια, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης “Η Παγίδα”.

Ο υπογράφων Γιώργος Βερλέκης ως εκπρόσωπος της επιχείρησης οφείλω να ομολογήσω πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος με ενημέρωσαν προσωπικά ότι ο χώρος δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των όμορων χώρων και των πηγών θορύβου σε αυτούς.

Εγώ με τη σειρά μου, τους διαβεβαίωσα ότι θα αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης, όπως και πράγματι συνέβη και μερικές ημέρες νωρίτερα με την παράσταση “Καποτε στο Βόσπορο”, όταν και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.

Έτσι, μας παραχωρήθηκε ο χώρος “Διώνη” έναντι ενοικίου από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Κοτσαρίνη Μιχάλη.

Δυστυχώς, προέκυψε το συμβάν με τους πανηγυρισμούς, με αποτέλεσμα μετά τα σχόλια του κ. Κυριακίδη για την ακαταλληλότητα του χώρου, να ξεσπάσει θύελλα διαμαρτυριών έναντι της δημοτικής αρχής, παρ’ όλο που δε φέρει καμία ευθύνη για την επιλογή του.

Η παραπάνω παρεξήγηση οφείλεται εξ ολοκλήρου σε προσωπική μου αμέλεια, καθώς μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση της παράστασης “Κάποτε στο Βόσπορο”, δεν θεώρησα απαραίτητο να ενημερώσω τους ηθοποιούς της “Παγίδας”, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Κυριακίδη για την ιδιαιτερότητα του χώρου, καθώς και το γεγονός ότι αποτέλεσε επιλογή της επιχείρησης, παρά τους – κατά την τότε προσωπική μου θεώρηση – αμελητέους κινδύνους για τους οποίους η δημοτική αρχή μας είχε προειδοποιήσει.

Με βάση τα παραπάνω, ζητούμε συγγνώμη για την παρεξήγηση και τόσο η παραγωγή όσο και ο θίασος, παρακαλούμε θερμά να κοπάσει ο άδικος και υπέρμετρος θόρυβος που δημιουργήθηκε. Ο πολιτισμός και η τέχνη καλλιεργούν κι εξημερώνουν τα πάθη. Όχι το αντίθετο. Ο κόσμος της Άρτας, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ενστερνίζεται αυτή τη μεγάλη αλήθεια και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό».

Με εκτίμηση
Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Γιώργος Βερλέκης

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα “Ελευθέρια 2021”