Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα της σχολικής στέγης

16 Ιουνίου 2021

Προσωρινή λύση με 6 νέες λυόμενες αίθουσες σύγχρονων προδιαγραφών στο 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο

Τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στη σχολική στέγη, αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρταίων αφού η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι μαθητές αξίζουν να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έτσι, και μέχρι να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα σε ορισμένα σχολεία της πόλης, όπως είναι το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο, ο Δήμος διεκδίκησε και έλαβε μέρος της χρηματοδότησης που απαιτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, για την τοποθέτηση έξι λυόμενων και προκατασκευασμένων αιθουσών, που πληρούν όλες τις σύγχρονες και εγκεκριμένες προδιαγραφές. Την υπόλοιπη δαπάνη, κάλυψε ο Δήμος από ίδιους πόρους.

Οι εργασίες τοποθέτησης ξεκίνησαν από το 5ο Γυμνάσιο ενώ σήμερα συνεχιστήκαν και στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Στο χώρο βρέθηκε από νωρίς, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα και την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που τα σχολεία είναι κλειστά, προκειμένου να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Κάθε καλοκαίρι τα τεχνικά μας κλιμάκια βελτιώνουν τις υποδομές των σχολείων μας. Για το θέμα των ελλείψεων στις σχολικές αίθουσες, δεν χωρούν εκπτώσεις. Για αυτό, έχουμε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου. Μέχρι τότε φροντίζουμε, ώστε οι μαθητές μας να μπαίνουν σε ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους. Τοποθετήσαμε τρεις νέες αίθουσες στο 5ο Γυμνάσιο και άλλες τρεις στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, με σύγχρονες προδιαγραφές προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Οι λυόμενες αίθουσες που αντικαταστάθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν στο Δημοτικό στάδιο Άρτας και στο Δημοτικό γήπεδο Φιλοθέης, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε αυτά».