Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την προστασία του Υμηττού, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, επισκέπτεται τον Χρήστο Τσιρογιάννη: στο επίκεντρο η προστασία των δασών της Άρτας

21 Μαρτίου 2023

Κεντρική Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (22/3) στο Δημαρχείο της Άρτας, ως άμεσο αποτέλεσμα της πρόσφατης πρότασης του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, για συνεργασία με  το ΣΠΑΥ και με στόχο την προστασία των Δασών του Δήμου Αρταίων αλλά και ευρύτερα στον νομό.

Ειδικότερα, στις 11:30 ο κ. Κωνσταντάτος, θα παρουσιάσει έναν Δεκάλογο Προτάσεων που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη Σωτηρία των Δασών, βασισμένες στο τρίπτυχο εθελοντισμός – νομοθεσία – χρηματοδότηση. Προσκεκλημένοι να παραστούν είναι και άλλοι Δήμαρχοι και Φορείς του Νομού.

Στόχος της σύσκεψης, είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων, εμπειριών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να προστατευθεί και να αναδειχθεί με όρους αειφορίας το Περιαστικό Δάσος της Άρτας.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΠΑΥ, έχει κάνει σημαντικά βήματα στον Υμηττό, στην κατεύθυνση της διατήρησης του πράσινου χαρακτήρα του, της διασφάλισης της ακεραιότητάς του, της προστασίας, της αναβάθμισής του στις συνειδήσεις και στις καθημερινές συνήθειες των πολιτών. Τους ίδιους στόχους ακριβώς έχει θέσει και η Δημοτική Αρχή για την Περάνθη.