Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

O Δήμαρχος Αρταίων στην εκδήλωση της ΔΙ.ΠΕ: «Έχουμε ύψιστο καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στα παιδιά και στους έφηβους»

06 Φεβρουαρίου 2024

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μαξίμου του Γραικού με στόχο την ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ανηλίκων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας.

Σκοπός αυτής, ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε ειδικούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη κοινότητα να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα αυτό και ήταν μία συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, του Δήμου Αρταίων και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλεντίνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσημη προσκεκλημένη, και ομιλήτρια, ήταν η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Άρτης, κ. Καλλινίκου, ο οποίος με τα λόγια του και την παρουσία του δημιούργησε μια ατμόσφαιρα θερμής και επίσημης υποδοχής για τους παρευρισκόμενους.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος, εξήρε τη μεγάλη σημασία της εκδήλωσης και το ύψιστο καθήκον της κοινωνία απέναντι στα παιδιά και στους έφηβους. Επικεντρώθηκε στη σημασία της οικογένειας και του σχολείου στο σωστό μεγάλωμα των νέων, ώστε να διαμορφώσουν υγιείς και ώριμες προσωπικότητες, έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με επιτυχία και συνέπεια. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για στήριξη και καθοδήγηση από την Πολιτεία, τη Δημοτική αρχή και από ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο για τις νέες γενιές.
Ανέφερε συγκεκριμένα: «…Σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής, δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα σας, υποστηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ανηλίκων. Με ενημέρωση, με προσεκτική προσέγγιση από την κοινότητα και τους φορείς, με ομιλίες και εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, θα οδηγηθούμε στην πρόληψη. Είμαστε δίπλα σας, έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να επανέλθει το φως στα μάτια των παιδιών μας, στα μάτια των παιδιών όλου του κόσμου…»

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, Κώστας Πατήλας, οι Αντιδήμαρχοι, Μαίρη Λυγούρα, Δημήτρης Ευαγγέλου, Κώστας Χαρακλιάς και Λάμπρος Καρατζάς εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και γονείς.

Η κ. Αγγέλα Τσώλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέλυσε τη φύση του φαινομένου που βιώνουν οι νέοι και τη σημασία των κοινωνικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων. Επιπλέον, εξέφρασε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την ενσωμάτωση όλων των πολιτών στην κοινωνία.

Μίλησαν επίσης: Κωνσταντίνος Κώτσης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Γούσιας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, Χριστίνα Ρίζου, Υπαστυνόμος Α΄ του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και Κλεοπάτρα Βασιλείου, Δόκτωρ και Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας.