Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Νέο υπερσύγχρονο οικολογικό αποφρακτικό-βυτιοφόρο όχημα, ενδυναμώνει το στόλο της ΔΕΥΑ Άρτας

13 Δεκεμβρίου 2023

Ένα ακόμη «όπλο» μπαίνει στην μάχη της καθαριότητας, για την πόλη της Άρτας, μετά από την παράδοση του Δήμαρχου και Πρόεδρου της ΔΕΥΑΑ Χρήστου Τσιρογιάννη στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, παρουσία του Διευθυντή Βασίλη Κρανιώτη και των στελεχών της.

Πρόκειται για ένα καινούργιο και ενεργειακά αποδοτικό αποφρακτικό όχημα, το οποίο προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μιας και το όχημα που αντικαταστάθηκε ήταν παλαιάς τεχνολογίας και συγκεκριμένα από το 2000. Επιπλέον ενδυναμώνει τον στόλο της ΔΕΥΑΑ, με δυνατότητα για υψηλή πίεση νερού και αναρρόφησης λυμάτων, προϋπολογισμού 711.140,00 ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ, μέσω του ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Το όχημα είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό φρεατίων και αντλιοστασίων υπονόμων με αναρρόφηση, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί καθαρισμό αγωγών με νερό υψηλής πίεσης.

Μάλιστα για την καλύτερη εκμετάλλευση και οικονομία χρόνου και νερού, το όχημα περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης του νερού με σκοπό να το επαναχρησιμοποιεί για τον καθαρισμό αγωγών ή το πλύσιμο αγωγών, φρεατίων και αντλιοστασίων.