Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Νέα σύνθεση Καλλιτεχνικής Επιτροπής στην Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης”

05 Ιουνίου 2020

Άμισθα αλλά άξια τα Μέλη της

Με τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης “Γιάννης Μόραλης” συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και  ο Πρόεδρος Σωτήρης Χρηστούλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με στόχο  την ενίσχυση και την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συζήτησαν τόσο για τις αρμοδιότητες τον καλλιτεχνικό έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας της Πινακοθήκης, όσο και τις δυνατότητες εμπλουτισμού της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης με αυθεντικά έργα καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξωστρέφεια της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού της ρόλου, με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και στόχο την δια βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη.

Σημειώνεται, πως η Καλλιτεχνική Επιτροπή είναι άμισθη.

Αποτελείται από τους εξής:

  1. Απόστολο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και μαθητή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος και θα προεδρεύει της Επιτροπής.
  2. Ευάγγελο Μπόμπορη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και την αγιογραφία.
  3. Αλέξανδρο Τσιούρη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική.
  4. Δημήτριο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη γλυπτική.
  5. Δημήτριο Βάσσο, Τέως Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ερασιτέχνη Εικαστικό.

« Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, για το έργο και την παρουσία τους στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, θέλουμε συνεργάτες ώστε η Δημοτική μας Πινακοθήκη, να αποκτήσει εξωστρέφεια και να πάρει την θέση που της αξίζει στο Πανελλήνιο, αντάξια του ονόματος που φέρει » ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης